Jeugd | 0-6 jaar

Een groot deel van de informatie op deze pagina komt van Jeugdbibliotheek.nl.
Op die websitel is nog veel meer te vinden over lezen.

Lees uit de Digitale Voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes.Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

Naar de Digitale Voorleestas

Kids zomeracties

Zomeracties voor kinderen tijdens de vakantie! Tijdens de zomervakantie is het belangrijk dat kinderen blijven lezen om het leesniveau op peil te houden. Om een zomerdip te voorkomen heeft de Bibliotheek Barneveld 3 leuke zomeracties bedacht om het lezen bij kinderen te stimuleren.

Naar de Kids Zomeracties

Zo word je gratis lid!

Wist je dat het lidmaatschap voor kinderen t/m 17 jaar gratis is? Tot je 16e heb je wel officieel toestemming van je ouders nodig.

Lees meer over het Jeugd abonnement

Boekentip 0-3 jaar

Beertje Bobbi gaat naar de peuterspeelzaal. Hij hangt zijn jas op, zwaait naar mama en gaat fijn spelen. Bekijk het hele boekenfilmpje in De Voorleeshoek of leen dit boek in jouw bibliotheek.

Boekentip 3-6 jaar

Als Jet met andere kinderen speelt, heeft ze moeite om nee te zeggen. Je kunt het boek 'Welkom' lenen maar ook het complete boekenfilmpje bekijken in De Voorleeshoek.

Lees deze e-books op je telefoon of tablet

Naar alle e-books op jeugdbibliotheek.nl

Nieuwe boeken bij de bieb

Boekentip 0-3 jaar: 'Naar zee met Fien en Milo'

Fien en Milo willen naar zee. De zon schijnt en het is lekker warm buiten. Voor ze vertrekken, nemen ze van alles mee in hun kar. Maar of ze ook meteen kunnen vertrekken.... Bekijk het hele boekenfilmpje in De Voorleeshoek. Log in met je Bibliotheekaccount.

Boekentip 3-6 jaar: 'De blote billen plons'

Aap, Muis en Hond gaan zwemmen. Hond rent heen en weer naar huis om heel wat spulletjes te gaan halen. Maar hij vergeet zijn zwembroek. Aap heeft weer een geweldig idee. Ze doen gewoon de-blote-billen-plons! Bekijk het hele boekenfilmpje in De Voorleeshoek. Log in met je Bibliotheekaccount.

Voorleesfilmpjes

Lees alles over de Kinderboekenweek

Bekijk de voorleesfilmpjes van de Voorleeshoek, Bereslim, SchoolTV en Wepboek. Log in met je Bibliotheekaccount en geniet onbeperkt van mooie filmpjes!

Luisterboeken voor thuis!

LuisterBieb

Weet je dat je ook naar veel boeken kunt luisteren? In de LuisterBieb staan leuke luisterboeken. Kijk snel op de Jeugdbibliotheek. Download de app en log in met je Bibliotheekaccount.

Ken je BoekStart al?

Naar BoekStart

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen! BoekStart laat kinderen van 0 tot 4 jaar van boeken genieten.

Prentenboeken Top 10

Kijk in de VakantieBieb!

Naar VakantieBieb

In de VakantieBieb-app staan e-books en luisterboeken voor iedereen. Zoals het e-book 5 minuten verhaaltjes, Woezel & Pip. Ga naar de VakantieBieb op de online Bibliotheek en download de app.

E-book 'Corona?'

Naar online Bibliotheek

Hoe leg je aan je kind uit dat het van de een op de andere dag niet meer naar school mag? Niet meer bij oma op schoot? Geen kinderfeestje? Leen het e-book Corona bij de online Bibliotheek.

E-book 'Corona, wat is da?'

Naar online Bibliotheek

Het coronavirus uitleggen aan een kind van 4 jaar? Met leuke gedichtjes is dat een stuk makkelijker! Leen het e-book Corona, wat is da? bij de online Bibliotheek. Veel leesplezier!