Nieuwe boeken

Oekraïne

De oorlog in Oekraïne houdt ons in de greep. Maar wat weten we eigenlijk over het land? Hier een aantal leestips en achtergrondinformatie.

Naar de pagina over Oekraïne

Virussen in het verleden

We zijn in de ban van het coronavirus, maar virussen zijn van alle tijden. Bekijk onze leestips met e-books over virussen door de eeuwen heen.

Naar de e-books

Boekentips van onze redactie

 • Tanja Nijmeijer Tanja Nijmeijer

  Autobiografie van de Nederlandse vrouw (1978) die zich aansloot bij de Colombiaanse guerrillabeweging FARC.

  Gedrukt boek

 • Ivan Wolffers Een kleine familie

  Persoonlijk relaas van een half-joodse man (1948), zoon van overlevenden van de Tweede Wereldoorlog, die vertelt welke rol de oorlog in zijn leven speelde.

  Gedrukt boek

 • Mathijs Deen De grenzeloze rivier

  Schetsen van het landschap en de geschiedenis van het stroomgebied van de rivier de Rijn, mede aan de hand van verhalen van gebruikers van de rivier.

  Gedrukt boek

 • Annejet van der Zijl Fortuna's kinderen

  Geschiedenis van de Nederlandse families Herckenrath en De Fremery, die in de negentiende eeuw hun geluk in de Verenigde Staten beproefden.

  Gedrukt boek

 • Angela Stent Het Rusland van Poetin

  Analyse van de recente Russische geschiedenis, de hernieuwde betekenis van Rusland als wereldmacht onder Poetin en van de Russische buitenlandse politiek.

  Gedrukt boek

 • Anton Kruft Rusland, Oekraïne en de Krim

  Historische achtergronden van het huidige geopolitieke conflict rond de Krim tussen Rusland en Oekraïne en de rol van het Westen daarbij.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

René van Stipriaan De Zwijger

Een vuistdik boek waarin het leven van Willem van Oranje gedetailleerd wordt beschreven. Je wordt als lezer meegenomen in zijn wereld en beleeft het leven van Willem van Oranje en zijn tijdgenoten.

Bekijk dit boekLuisterboeken