Om te lezen, heb je niet persé letters nodig. Een goed verhaal zit immers tussen je oren, speelt zich af in jouw eigen fantasie. Daarom biedt de Bibliotheek, naast een collectie grootletterboeken, nu een collectie van 45.000 gesproken boeken, exclusief voor mensen met een leesbeperking.

Wat zijn gesproken boeken?

Gesproken boeken zijn exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking en zijn volledig afgestemd op hun wensen. Zo worden de boeken op een rustig tempo ingesproken zonder te veel intonatie. Ook kun je door een gesproken boek navigeren om bijvoorbeeld naar een volgend hoofdstuk te gaan.

Meer informatie

Beter leren lezen, schrijven of rekenen?

In de Bibliotheek in Barneveld vind je Taalhuis Barneveld. Als je beter wilt leren lezen en schrijven of rekenen, kun je het Taalhuis bellen of e-mailen. Of kijk op www.taalhuisbarneveld.nl.

Telefoonnummer: 06 155 666 25
e-mail: info@taalhuisbarneveld.nl

Hoe werkt het?

Voor Passend Lezen heb je een abonnement van de Bibliotheek én een internetverbinding nodig.

Voor leden van de Bibliotheek is gebruikmaken van de gesproken boeken kosteloos en heel eenvoudig. Ga naar www.bibliotheek.nl/passendlezen om in te loggen met je lidmaatschapsgegevens van de Bibliotheek. Je  krijgt dan direct toegang tot de 45.000 gesproken boeken.

Om gebruik te maken van de gesproken boeken, geef je bij het inschrijven aan dat je een leesbeperking hebt. Medewerkers van Bibliotheekservice Passend Lezen nemen contact met je op om de gegevens en de verklaring te bevestigen. 

Heb je vragen? Kijk dan bij de meestgestelde vragen. Bekijk hier de instructievideo.

 

Luisterboeken

Veel boeken zijn als luisterboek verkrijgbaar. Een selectie hiervan is te leen bij Bibliotheek Barneveld. Daarnaast is er de Online Bibliotheek waar uiteenlopende luisterboeken off line te beluisteren zijn.

Grootletterboeken

In de Bibliotheek is een collectie grootletterboeken aanwezig. Deze zijn te herkennen aan aan de grote zwarte 'G' op de rug van het boek.

Nog geen lid van de Bibliotheek?

Regel dan vandaag nog jouw lidmaatschap. Je hebt keuze uit duizenden e-books, ruim twee miljoen boeken, films, tijdschriften, muziek en games en allerlei leuke activiteiten!

Voor wie is Passend Lezen?

Gesproken boeken zijn speciaal ontwikkeld voor leden van de Bibliotheek die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Maar ook als je een andere beperking hebt waardoor lezen niet of moeilijk
gaat, kun je gebruikmaken van gesproken boeken.

Superboek: voor jeugd en jongeren

Superboek is de speciale collectie van Passend Lezen voor kinderen en jongvolwassenen. Bij Superboek vind je de meest actuele titels in gesproken vorm, in braille of Jumboletter voor alle leeftijden. De collectie bestaat uit ruim 10.000 jeugdboeken en ongeveer 20 tijdschrifttitels.

Superboek

Moeite met lezen? We maken lezen leuker met het Makkelijk Lezen Plein

Dienstverlening Passend lezen

Via de website www.passendlezen.nl vind je de dienstverlening Bibliotheekservice Passend Lezen. Dankzij deze service kun je vanuit huis boeken, kranten, tijdschriften in een aangepaste leesvorm bestellen. Ook heeft Passend Lezen een ruime collectie daisyroms. De collectie, bestaande uit ruim 75.000 gesproken boeken, wordt exclusief beschikbaar gesteld aan mensen met een leesbeperking.

Na inschrijving via de site en betaling van jaarlijks € 30,- (tot 18 jaar gratis) heb je toegang tot een actuele aanbod van onder andere moderne en klassieke literatuur, streek- en familieromans, detectives en thrillers, informatieve titels, jeugdboeken en romans in vreemde talen.