Hulp in de Bibliotheek

Heb je een vraag over de Bibliotheek? Vind hier je antwoord.


Naar de Bibliotheek

Wat zijn de openingstijden van de bibliotheek?

Bekijk de openingstijden van onze vestigingen in Barneveld, Kootwijkerbroek en Voorthuizen

Wat is het adres van mijn vestiging?

Bekijk de adresgegevens van de vestigingen in Barneveld, Kootwijkerbroek en Voorthuizen

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lidmaatschap?

Ook zonder lidmaatschap ben je van harte welkom in onze Bieb-vestigingen. Om gebruik te maken van de gratis Wifi, om te werken, te studeren, de krant of een tijdschrift te lezen of om anderen te ontmoeten.

Je bent ook welkom tijdens een van de spreekuren van diverse partners van de Bibliotheek zoals het Sociaal Juridisch Steunpunt en het Oudereninformatiepunt voor senioren van MEE Veluwe.

Je kunt ook een ruimte huren in de Bibliotheek voor een vergadering of bijeenkomst.

Is de Bibliotheek toegankelijk voor rolstoelen?

Onze 3 vestigingen zijn geheel rolstoeltoegankelijk. In Barneveld en in Kootwijkerbroek kun je ook met de lift naar de verdieping toe.


WiFi

Kan ik gratis internetten in de Bibliotheek?

In onze vestigingen kun je gebruikmaken van de gratis Wifi. Zodat je kunt werken, studeren, informatie opzoeken of een spelletje te spelen.

Als je op een van onze pc's wilt werken, kun je een internetbon kopen via ons betaalcomputer op de begane grond of de 1e etage. Kosten: € 0,50 per kwartier.

Jongeren tot 18 jaar mogen een uur gratis internetten op onze pc.


Deelnemen aan activiteiten

Wat is er te doen in de Bibliotheek?

In onze kwartaalfolder en op de homepage van onze website vind je het programma met activiteiten voor jong & oud. Deze zijn o.a. gericht op onmoeten, vermaak, educatie, leesbevordering, bevordering van zelfredzaamheid en informatievoorziening.
Bekijk onze agenda

Welke spreekuren worden er gehouden in de Bibliotheek?

Taalhuis Barneveld: dinsdagavond van 18.00 tot 19.30 uur en woensdagochtend 11.00 tot 12.30 uur. i.v.m. Covid-19 bekijk de actuele tijden op www.taalhuisbarneveld.nl
MEE Veluwe: dinsdag 10.00 tot 13.00 uur
Sociaal Juridisch Steunpunt: dinsdag van 10.00 tot 13.00 uur
 

Moet ik lid zijn om deel te kunnen nemen?

Iedereen kan deelnemen aan de activiteiten. In een aantal gevallen zullen leden een korting op de eventuele toegangsprijs krijgen.

Hoe reserveer ik kaarten?

Kaarten voor onze activiteiten, ook als ze gratis toegankelijk zijn, kunnen via de ticketshop op de website gereserveerd worden. Klik op de activiteit en je ziet de mogelijkheid om te reserveren. Je ontvangt per e-mail een reserveringsbevestiging die je meeneemt als je naar de Bibliotheek gaat.

Eventuele betaling van de reservering kun je regelen via iDEAL.

Kan ik mijn reservering annuleren?

Je kunt de reservering niet annuleren. Eventuele betaalde kosten worden niet terugbetaald. Je mag je gereserveerde kaarten wel overdragen aan anderen.

Indien de Bibliotheek de activiteit annuleert, ontvang je de betaalde kosten retour.


Gebruik maken van de computer

Wat kan ik doen op de computer in de Bibliotheek?

 

In onze vestiging in Barneveld staan 10 computers en je kunt gebruikmaken van de printer en kopieerapparaat. Tijdens openingstijden kunnen de computers gebruikt worden voor: 

  • Werken met Office 2013
  • Internet en e-mail

In de Bibliotheek heb je toegang tot digitale bronnen die geraadpleegd kunnen worden. Via deze bronnen kun je zoeken naar actuele informatie in binnenlandse en buitenlandse kranten en tijdschriften, literaire bestanden met recensies en uittreksels, consumenteninformatie en online luisteren naar muziek.

Ook kun je oefenen voor autotheorie-examens en andere vaardigheden via oefenen.nl

Hoe kan ik gebruikmaken van de computer?

Als je op de computer wilt werken moet je altijd inloggen. Niet alleen wanneer je op internet wilt, maar ook als jein Word wilt werken. Je logt in met jouw geldige Bibliotheekpas, met de gebruikerspas of met een tegoedbon.

Wat kost het computergebruik?

Jeugdabonnement heb je gratis 1 uur toegang. Leden met en Luxe abonnement hebben onbeperkt gratis toegang. Met de overige abonnementen betaal je € 0,50 per kwartier.

Je betaalt dit met je tegoed op uw pas of door een tegoedbon te kopen via het servicestation op de begane grond.

Lees meer

Wat kost het printen en kopiëren?

Kopie en print zwart/wit: € 0,20 per stuk
Kopie en print full color: € 0,60 per stuk

Huren van ruimte

Kan ik een ruimte huren?

Jazeker, er zijn diverse ruimten die je kunt huren, ook buiten openingstijden. Lees meer of neem direct contact op met Christine Westra, telefoonnummer (0342) 403 483 of mail naar info@bibliotheekbarneveld.nl.Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op