Lees met andermans ogen

20 april 2018, van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Barneveld

Kosten: gratis

Bibliotheek Barneveld is één van de 12 geselecteerde bibliotheken in het hele land, die de Mensenbieb organiseert. Daar zijn we dus best een beetje trots op. Wethouder Hans van Daalen zal dan ook de officiële opening verrichten.

In de Mensenbieb leen je geen boeken, maar levensechte mensen…. Maar liefst tien verschillende, levende boeken brengen een bezoek aan Barneveld. Maak eens kennis met: iemand met een andere huidskleur, iemand met een beperking, een 80+ (over waardig oud worden gesproken!), een ex-verslaafde, iemand die homoseksueel is, een bloedfanatieke hockeyfan, een moslim, een vluchteling én tot slot nog twee andere personen..… Stuk voor stuk allemaal mensen met een verhaal. Niet altijd even rooskleurig, maar wèl uniek en zeer persoonlijk.  

Alles mag gevraagd worden

Ga eens met deze levende boeken een kwartiertje het gesprek aan. En….alles mag worden gevraagd! Schroom niet en grijp deze kans met beide handen aan. Een uitgelezen moment om eens iemand te spreken waar je normaal gesproken misschien niet zo snel mee in contact komt. De ervaring leert dat er ontroerende ontmoetingen ontstaan en dat je anders naar mensen én de wereld om je heen weet te kijken.  

Bij de balie in de bieb kunt u aangeven met welk levend boek in gesprek zou willen. Deelname is gratis.  

TIP: vergeet niet om daarna een écht boek uit te kiezen, dat mooi aansluit op één van de besproken thema’s. Of loop langs bij de boekentafel van BoekHandel Romeijn waar interessante titels verkocht worden die aansluiten op de 'levende' boeken 'waarmee u deze middag in gesprek kunt gaan.   

Aantrekkelijke kortingsactie!

Tijdens de 'dag van de Mensenbieb’ is er een speciale actie op touw gezet. Bezoekers die op deze dag lid worden van de bibliotheek krijgen maar liefst 25% korting op het abonnement. En de eerste vijf nieuwe leden ontvangen ook nog een leuke, gevulde welkomsttas van de bibliotheek!

De Mensenbieb is een initiatief van de Leescoalitie.