Bezoek van kinderboekenschrijfster Martine Letterie

12 april 2019, van 15:30 tot 16:30 | in de Bibliotheek Barneveld

Kosten: Gratis

GEANNULEERD!

Over Martine

Martine Letterie groeide op in Voorburg. Haar vader is beeldhouwer Frank Letterie. Na de middelbare school studeerde ze Nederlands in Utrecht en in 1985 studeerde ze af met als hoofdvak Middelnederlandse letterkunde. Na haar studie was ze twaalf en half jaar lerares Nederlands in Zutphen en Doetinchem op verschillende scholen. Daarnaast schreef ze veel schoolboeken en werkte ze mee aan Tikker en Bumper, tijdschriften over jeugdliteratuur. 

Over Martines boeken

Van 1991 tot 1993 was ze lid van de Griffeljury. In 1996 verscheen haar eerste kinderboek en in 1997 stopte Letterie met lesgeven en gaat alleen nog maar boeken schrijven. Ze schrijft voornamelijk historische kinderboeken, die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen.
Een serie boeken is gebaseerd op de historische figuur Berend van Hackfort. Deze boeken beschrijven de (fictieve) jeugd van Berend. In haar woonplaats Vorden zijn zelfs twee kinderfietsroutes gebaseerd op de boeken van Letterie.

In 2017 kreeg ze een Zilveren Griffel voor Kinderen met een ster.

Filmpje over het boek "Kinderen met een ster"

Martine Letterie over lezen

Gratis, wel aanmelden

Toegang tot deze activiteit is gratis. Kom je met je kind luisteren naar hetverhaal van Martine, vragen stellen of zelfs een handtekening vragen? Meld je dan aan via: educatie@bibliotheekbarneveld.nl