BoekStart & Feest

18 september 2019, van 16:45 tot 18:30 | Bibliotheek Barneveld

Kosten: vanaf € 3,50

De openingsknaller van het nieuwe BoekStart-seizoen wordt een groot feest! Kom jij ook in je pyjama naar dit feestje samen met je papa en mama, vriendjes en vriendinnetjes of opa en oma’s? Neem je ook je lievelingsknuffel mee? Kom luisteren naar het ondeugende voorleesverhaal ‘Retteketet, we gaan nog niet naar bed’. Dans mee met muziekgroep Scala of pak een lekkere snack van de snacktafel.

Programma BoekStart & Feest

16.45 – Inloop
17.00 – Snacktafel
17.30 – Bewegen met Muziekpraktijk Scala
18.15 – Verhaal uit het prentenboek ‘Retteketet, we gaan nog niet naar bed!
18.30 – Einde feestje

Prentenboek: Retteketet, we gaan nog niet naar bed!

Een ondeugend voorleesverhaal voor het slapengaan waarmee je de kinderen lachend in bed krijgt. Een stukje uit het prentenboek:

‘Ik heb geen slaap,’ zegt Schaap.
Ook Neushoorn is niet moe. Hij wil niet naar bedje toe.
‘Laten we tikkertje doen. Wie begint?’
‘Hi, hi,’ lacht Schaap. ‘Wie denk je dat er wint?

Aanmelden en tickets

Via educatie@bibliotheekbarneveld.nl kun je jezelf en de kinderen aanmelden. Een combinatieticket (1 volwassene en 1 kind) kost € 3,50 en voor elk extra kind betaal je € 1,50. Ook allergieën kun je melden via bovenstaande e-mail.

Nieuw in de bieb: BoekStart & Babbels

Speciaal voor ouders met jonge kinderen (0 tot 4 jaar) gaat de Bibliotheek BoekStart & Babbels organiseren op een aantal vrijdagochtenden in het jaar: 25 oktober, 29 november, 31 januari, 27 maart, 24 april en 29 mei van 10.00-11.30 ben je van harte welkom met je kind!
Elke ochtend wordt een ander thema behandeld. Houd hiervoor de website en social media in de gaten. Er is ook voldoende speelgoed aanwezig voor de kinderen. Aan het eind van de ochtend wordt er een boek voorgelezen dat past bij het thema/gespreksonderwerp.

Ontmoeten, kennis opdoen en ervaringen uitwisselen
Ouders en verzorgers krijgen tijdens deze ochtenden de kans om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen aan elkaar en aan de aanwezige deskundigen op het gebied van opvoeding.  Terwijl ouders deze informatie vergaren en vragen kunnen stellen, vermaakt een Bibliotheekmedewerker de aanwezige kids. Zo zullen onze jongste bezoekers fijn naar ’n mooi verhaaltje uit een prentenboek gaan luisteren of lekker gaan knutselen.

Boekstart & Babbels is een onderdeel van de Boekstart-activiteitenprogramma.

Wat is BoekStart?

BoekStart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Dat is leerrijk én gezellig. De woordenschat van baby’s en peuters die veel woorden horen, groeit razendsnel. Bovendien leert je kind niet alleen meer maar ook andere woorden wanneer er boeken aan te pas komen. En er is meer. Als je al vanaf heel jong met je kind praat en samen in boekjes kijkt, heeft hij het later makkelijker op school. Dat is zelfs bewezen. Maar bovenal is samen in boekjes kijken gezellig. Dicht bij mekaar zitten, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen... Het versterkt de band tussen ouders en kinderen. Het is pure ‘kwaliteitstijd’, goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.