BoekStart & Voorstelling

9 oktober 2019, van 14:45 tot 15:45 | Bibliotheek Barneveld

Kosten: € 2,50

Hoe word je een goede astronaut? Moet je hoog durven klimmen? Goed kunnen sporten? Weten waar de planeten staan? André het astronautje neemt je mee naar een bijzondere plek en verklapt daar een geheim…

Kinderboekenweek 2019

allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Met het thema Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken. Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt. Van een rondje op de step in de buurt tot aan een ruimtereis door het heelal. Toer je alleen of rijd je samen? Tijdens de Kinderboekenweek 2019 reizen we allemaal.

Voorstelling André het Astronautje

Het verhaal is gebaseerd op de prentenboeken van André het astronautje en gaat over vriendschap, raketten, muizen, astronauten en kaas. André het astronautje is het eerste kinderboek ter wereld dat bedacht is in de ruimte door de Nederlandse astronaut André Kuipers. André bedacht zijn alter ego tijdens zijn tweede ruimtereis in 2011/2012, op dat moment de langste Europese ruimtemissie ooit. In totaal bracht hij 204 dagen in de ruimte door: 11 dagen tijdens missie DELTA in 2004 en 193 dagen tijdens missie PromISSe in 2011-2012.

In deze solovoorstelling maken kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze mooie maar kwetsbare planeet. André Kuipers is dit jaar tevens de schrijver van het prentenboek voor de Kinderboekenweek 2019. De boeken worden geïllustreerd door Natascha Stenvert.

Aanmelden en tickets

Via educatie@bibliotheekbarneveld.nl kun je de aantal kinderen aanmelden en tickets bemachtigen. Een ticket kost € 2,50 per persoon en kun je betalen met de PIN in de Bibliotheek Barneveld.