Broodje Geschiedenis

23 oktober 2019, van 11:00 tot 14:00 | Bibliotheek Barneveld

Kosten: € 3,00

Broodje Geschiedenis is een nieuw concept in de Bibliotheek Barneveld. De ochtend begint met een lezing over een onderwerp wat te maken heeft met geschiedenis en daarna kun je onder het genot van een broodje met elkaar verder over praten over het onderwerp en de lezing.

Lezing over Noord-Korea

De eerste keer trappen we af met Marc Roth. Hij gaat een lezing geven over ‘De verbeelde werkelijkheid’. Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea en uithangbord van het land transformeert zich de laatste jaren tot een ‘socialistische sprookjesstad’ in een bijna surrealistisch decor. Verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen. Dit zie je ook op het gebied van kunst, waar socialistisch realisme de enige toegestane stroming is. Kunst moet namelijk duidelijk zijn voor iedereen en kunstenaars zijn altijd schatplichtig aan het regime. In deze lezing geeft Marc een inkijkje in ‘werelds meest gesloten samenleving en ontdek je dat Noord-Korea meer is dan alleen maar ‘verbeelde werkelijkheid’. De lezing wordt verrijkt met afbeeldingen, (korte) clips en ander beeldmateriaal dat nog maar weinig mensen gezien hebben en natuurlijk de eigen ervaringen van Marc als bezoeker van Noord-Korea.

 

Programma & tickets

10.45 uur Inloop met koffie & thee
11.00 uur Start lezing van Marc Roth
12.00 uur Koffiepauze
13.00 uur Lunch en napraten
14.00 uur Einde activiteit

Aanmelden kan via educatie@bibliotheekbarneveld.nl of bel na 11.00 uur op het nummer 0342-403483. Laat even weten met hoeveel personen je komt en of er eventuele allergieen zijn. Tickets kun je op de dag zelf pinnen in de Bibliotheek Barneveld.