Cursus Leren werken met de digitale overheid

5 september 2017 t/m 26 september 2017

REEDS VOLGEBOEKT. U KUNT ZICH AANMELDEN VOOR EEN NIEUWE CURSUS. DE DATUM HIERVAN WORDT NADER BEPAALD. Het aanvragen van huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing, belastingaangifte; bijna alle overheidszaken regelt u tegenwoordig via internet en met een DigiD.

Heeft u moeite met het omgaan met overheidswebsites? Volg dan de cursus Leren werken met de digitale overheid. De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

-het aanvragen en gebruiken van DigiD; 
-het zoeken en vinden van informatie op overheidswebsites; 
-het aanvragen van bijvoorbeeld een toeslag of het (digitaal) maken van een afspraak; 
-het gebruiken van persoonlijke omgevingen van overheidsorganisatie (zoals Mijn toeslagen, werk.nl en MijnOverheid);
-het gebruik van Regelhulp.

Werkwijze

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur (18.30-20.30 uur). Er wordt gewerkt met kleine groepen van maximaal 8 deelnemers. De cursus wordt gegeven door 2 gecertificeerde docenten. U gaat zelf oefenen. Voorwaarde is daarom dat u kunt werken met een computer. Als u dat nog niet kunt verwijzen we u graag naar de computercursus Klik & Tik. De cursus Werken met de e-overheid maakt ook gebruik van de site van de gemeente Barneveld. 

Deelname is gratis. Wij vragen een eenmalige bijdrage van €15,00 voor het werkboek. Deelname is op volgorde van inschrijving. Deze cursus komt tot stand in samenwerking met Stichting Digisterker en de gemeente Barneveld.

Aanmelden

De cursus start op 5 september. De overige bijeenkomsten zijn op 12, 19 en 26 september. Tijdstip: 18.30-20.30 uur. Opgeven kan aan de balie in de Bibliotheek Barneveld, Nieuwstraat 29, di t/m za vanaf 14.00 uur. U kunt ook bellen met 0342-403 483, di t/m za vanaf 11.00 uur.