(Debat)avond over persoonlijke bevrijding

15 mei 2018, van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheek Barneveld

In Nederland leven we in een vrij land. Maar wat is bevrijding nu écht? Wie kan er beter over vertellen dan mensen, die vluchtten maar nu bevrijd zijn. Van oorlog, van geweld, van hun regime….

Samen met VluchtelingenWerk Oost Nederland lanceert Bibliotheek Barneveld een ontmoetings- en debatavond. Twee statushouders komen persoonlijk vertellen wat de bevrijding voor hen inhoudt. Hoe is het om in Nederland te wonen en te leven? Wat hebben zij allemaal moeten doorstaan om nu - eindelijk - in vrijheid te mogen leven? Voelt Nederland als een bevrijding? Eén statushouder is een jongen uit Syrië. De ander komt uit Eritrea. Luister naar hun indrukwekkende verhalen!

De avond is interactief van opzet: de statushouders worden door twee vrijwilligers van  VluchtelingenWerk Barneveld geïnterviewd. “Het is de eerste keer dat wij dit samen met Bibliotheek Barneveld doen. Het verhaal van de vluchteling staat écht centraal. Dit doen we in de vorm van een gesprek. Dat maakt het bijzonder”, legt Marjoske Kiers van VluchtelingenWerk Oost Nederland uit.

De interviews duren ongeveer een halfuur. Het volgende half uur mogen alle aanwezige bezoekers zelf vragen stellen. Om 21.00 uur zijn er tot slot Hollandse hapjes én een drankje.

Een leven lang leren

Deze activiteit is onderdeel van Een Leven Lang Leren: 18+ activiteiten, die zich richten op verbreding en verdieping van kennis. Denk aan initiatieven als; kopje koffie met…, schrijversbezoeken, markten, voorlezen 18+, tentoonstellingen.