Filmavond - verfilming boek Tonio van A.F.Th van der Heijden

10 april 2019, van 19:30 tot 21:30 | Schaffelaartheater, Theaterplein1 Barneveld

Kosten: € 9,50

In samenwerking met het Schaffelaartheater organiseren wij een Filmavond. Tijdens deze avond wordt de verfilming van A.F.Th van der Heijdens roman over de dood van zijn 22-jarige zoon Tonio getoond.

Tonio

Mooie bewerking van A.F.Th van der Heijdens roman over de dood van zijn 22-jarige zoon Tonio, die in 2010 verongelukte na een avond stappen met vrienden. Net als het boek slaagt de film erin het peilloze verdriet van de ouders voelbaar te maken. Dankzij de manier van vertellen (we springen heen en weer in de tijd; droom en werkelijkheid lopen in elkaar over), Pierre Bokma schittert in zijn hoofdrol als A.F.Th van der Heijden met de intrigerende Rifka Lodeizen als zijn vrouw Mirjam Rotenstreich. Jong talent Chris Peters speelt een geloofwaardige Tonio. Tonio was de Nederlandse inzending voor de Oscars 2017.

De avond start om 19.30 uur met een korte inleiding. Aansluitend zal de film beginnen en na afloop is er de mogelijkheid na te praten (in de zaal).

Kaarten reserveren

Kaarten voor de film Tonio kun je reserveren via het Schaffelaartheater. Klik hier