Voorstelling Het Muizenhuis

12 oktober 2018, van 15:30 tot 16:30 | de Bibliotheek Barneveld

Kosten: Leden: € 5,- per ticket, Niet-leden: € 7,50

Ga mee op avontuur met Sam & Julia in Het Muizenhuis! In deze muzikale voorstelling neemt theatermaakster Mariska Simon jong en oud mee in hun verhaal en hun bijzondere leefomgeving.

Sam & Julia

Sam & Julia wonen in het Muizenhuis, een wereld op zich. Julia is SUPERnieuwsgierig en REUZEeigenwijs. Sam is SUPERverlegen en REUZEbraaf. Wat Sam te veel heeft, heeft Julia te weinig en andersom. Ze zijn de allerbeste vrienden en delen alles samen.

Mariska Simon studeerde af aan de Koninklijke Academie voor beeldende kunst, muziek en dans te Den Haag. Sindsdien heeft ze zich gespecialiseerd in het maken van muziektheater gebaseerd op kinderboeken. Ze schreef onder andere liedjes voor de musicals over Knofje, Pim en Pom, Tom Poes en een lied voor de 60ste verjaardag van Nijntje. Als actrice was ze te zien in Dikkie Dik en de Taart, Ezel en Beer en De Waterprinses. Ook speelde ze een aantal jaar de rol van Knofje.

Karina Schaapman-maker van Het Muizenhuis

Het Muizenhuis is de creatie van Karina Schaapman. In 2008 besloot zij een kinderboek te maken. Niet met illustraties, maar met foto's van scenes in het Muizenhuis. Drie jaar lang bouwde zij aan het Muizenhuis dat nu tentoongesteld staat in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Voor elk volgend boek bouwde zij meer Muizenhuis decors, zoals een theater, een kermis, en een haven.De boeken zijn met verschillende prijzen onderscheiden, zoals de Zilveren Penseel en ‘Het Best Verzorgde Boek’. De boeken zijn tevens in meer dan 25 talen vertaald.

Kaarten te koop of reserveren

LET OP: IN DE KWARTAALFLYER STAAT ABUSIEVELIJK 5 OKTOBER VERMELD, MAAR DE VOORSTELLING VINDT PLAATS OP 12 OKTOBER!
Kaartjes kosten € 5 voor leden en € 7,50 voor niet-leden en zijn te koop aan de servicebalie van de bieb. Reserveren kan ook via educatie@bibliotheekbarneveld.nl

Boekstart-programma

Het hele jaar door organiseren wij diverse activiteiten onder het label BoekStart waarmee we het lezen met heel jonge kinderen willen bevorderen én ouders met jonge kinderen willen laten genieten van boeken. De gemeente Barneveld, de bibliotheek, consultatiebureaus en instellingen uit de voorschoolse opvang werken daarin samen. BoekStart is mogelijk door een subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de gemeente Barneveld.