Makey Makey - Experimenteren voor kids

27 februari 2019, van 13:30 tot 15:00 | in de Bibliotheek Barneveld

Kosten: € 5,-

Muziek maken met een banaan of op de computer een verhaal schrijven door op een appel te tikken? Het kan! Kom je ook experimenteren? Makey Makey is geschikt voor kinderen van 8-12 jaar.

Creatief aan de slag met techniek

Er blijkt van alles - grappig en/of functioneel - mogelijk als je de stekkertjes van de Makey Makey aansluit op alledaagse voorwerpen. Het werkt eenvoudig: een alledaags voorwerp als een banaan wordt via dit apparaatje verbonden met de computer. Nu bedien je de computer met de banaan omdat de computer 'denkt' dat de banaan een toets op een toetsenbord is. Door de banaan aan te raken kun je bijvoorbeeld een letter typen, een geluid afspelen, een poppetje laten springen.

In de workshop met de Makey Makey worden kinderen uitgedaagd om creatief te denken en een interface te ontwerpen. De deelnemers experimenteren in groepjes met online toepassingen voor het maken van muziek of het spelen van een game.

Kosten & Aanmelden

Wil je (kind) meedoen? Deelname kost € 5,- per deelnemer. Aanmelden kan via educatie@bibliotheekbarneveld.nl, (0342) 403 483 of aan de servicebalie van de Bibliotheek Barneveld.