Muziek op Schoot - Voorthuizen

19 oktober 2018, van 15:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Voorthuizen, Van den Berglaan 30, Voorthuizen

Zin om eens extra muzikaal plezier te hebben met je (klein)kind? In samenwerking met Harlekijntje organiseren wij Muziek op schoot. Als (groot)ouder kun je met je (klein)kind op schoot gezellig meezingen, -bewegen en -spelen tijdens de diverse muzikale activiteiten. Het thema is 'Vriendschap' en sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek.

Zingen, dansen, stampen op de muziek

Tijdens deze muzikale sessie kun je samen met je baby, dreumes, of peuter lekker los gaan. Na een muzikale begroeting volgen er zeven muzikale activteiten. Bij sommige activiteiten wordt spelmateriaal uitgedeeld, zoals ballen, ritmestokjes, belletjes, blokken, sjaals, vingerpopjes of spiegels. Andere liedjes en activiteiten gaan gepaard met beweging, zoals stampen, klappen en zwaaien, met dreumesdans en peuterdans.

Elk liedje wordt een paar keer gezongen zodat ouder en kind het herkennen, en na verloop van tijd mee kunnen zingen en/of bewegen. Veel liedjes gaan over activiteiten van alle dag: aankleden, fietsen, schommelen, dieren en seizoenen. Regelmatig zingen we ook bekende liedjes, zoals Jan Huigen in de ton of schuitje varen. De les wordt afgesloten met een rustig afscheidsliedje dat eerst instrumentaal (dwarsfluit, piano, gitaar, klokkenspel, blokfluit) gespeeld wordt.

Gratis, wel graag reserveren!

Deze muzikale acitiviteit is gratis maar we raden wel aan om te reserveren via educatie@bibliotheekbarneveld.nl of je aan te melden bij de servicebalie in de bieb van Voorthuizen.