Nederland Leest - Duurzaamheidsavond

27 november 2019, van 19:15 tot 22:00 | Bibliotheek Barneveld

Kosten: Gratis

In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar. Op woensdag 27 november. In de grootste leesclub: Nederland Leest. In de meest duurzame ontmoetingsplek: de bibliotheek.

Nederland Leest - Thema: Duurzaamheid

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Nederland Leest is gebaseerd op een Amerikaans initiatief met de naam, "One Book, One City". Het is de bedoeling dat er een discussie op gang komt over een bepaald boek. Dat boek wordt weggegeven in in openbare Bibliotheken, waar het door leden en niet leden gratis kan worden afgehaald. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. Dit jaar is het thema van Duurzaamheid. 

 

Plastic Soup Foundation

Plastic is overal: in de oceaan, op het land en in de lucht. We produceren jaarlijks 311 miljoen ton nieuw plastic. In onze oceanen en zeeën drijft dan ook steeds meer plastic afval. Dit komt van afval wat we op straat weggooien, visnetten die achterblijven, maar ook door het wassen van synthetische kleding of door je tanden te poetsen. Al deze verschillende soorten plastic vormen samen in de zeeën en oceanen de plasticsoep. Plastic Soup Foundation komt over dit probleem tijdens deze avond wat vertellen. Daarnaast gaan we met elkaar in gesprek en delen we ervaringen. 

 

Programma van de avond

19.15 uur Inloop met koffie en thee
19.30 uur Opening
19.45 uur Lezing door Plastic Soup Foundation
21.00 uur Napraten met duurzame hapjes van Instock

 

Gratis, maar wel aanmelden!

Ben je geinteresseerd in het onderwerp? Wil jij je ervaringen graag delen? Meld je dan aan via educatie@bibliotheekbarneveld.nl.