Nederland Leest- Debatavond over voedselverspilling

22 november 2018, van 19:30 tot 22:00 | in de Bibliotheek Barneveld

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Voedselverspilling, er zijn maar weinig mensen die daar niet aan doen. Jammer, want is beter voor het milieu en je portemonnee om geen voedsel te verspillen. Maar wie weet, kunnen we van elkaar leren tijdens de debatavond die we organiseren in samenwerking met Gemeente Barneveld en Rabobank.

Deze avond wordt georganiseerd in het kader van "Nederland Leest", een jaarlijkse leesbevorderingscampagne.

Programma

De avond wordt geopend door wethouder Didi Dorrestijn - Taal.

Daarna volgt een lezing door Petra Aben, manager Food & Agri BLSA Vallei en Eem (Rabobank). Als ’food & agribank is Rabobank vastberaden het voortouw te nemen in de overgang naar een duurzame food & agrisector. Petra zal het programma dat is ontwikkeld, en de uitrol hiervan, deze avond toelichten.
Na de lezing gaan we met elkaar in gesprek aan de hand van drie stellingen die zijn geïnspireerd door het Nederland Leest-boek "Je bent wat je leest" geschreven door vijf culinaire kopstukken die verschillende aspecten van ons eten belichten. Daarnaast zullen ook stellingen met betrekking tot de lezing van eerder die avond worden behandeld. Senior communicatieadviseur bij gemeente Barneveld Marieke van Oostveen zal als gespreksleider het debat leiden. De avond wordt afgesloten met een drankje waarbij we napraten over de avond.
Zolang de voorraad strekt krijgt u ook nog het gratis boek "Je bent wat je leest" mee naar huis!

Zet Voedselverspilling (en deze debatavond) op de agenda!

Gratis en vrije inloop

U hoeft zich niet van tevoren aan te melden wanneer u graag deelneemt aan dit debat. Deelname is ook geheel gratis.