Quiz & Taste - Smakenquiz, proeverij en kokkerellen voor kinderen

14 november 2018 | de Bibliotheek Barneveld

Kun jij proeven wat nu zuur is en wat zoet? Maak jij de lekkerste smoothie en wat weet jij eigenlijk over voeding? Tijdens Quiz&Taste ben je op allerlei leuke manieren bezig met voeding. Deze activiteit wordt georganiseerd in het kader van de grootste nationale leescampagne Nederland Leest met het thema 'Voeding'.

Deze activitieit is gratis en is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Voeding: raden, proeven & kokkerellen

Tijdens de quiz kunnen de kinderen antwoorden geven op vragen als: Wat weet je over voeding? Welke smaken kan je tong onderscheiden? Welke zintuigen ken je en welke gebruik je als je eet?

Laat jij je smaak foppen?
Tijdens de proeverij ervaren de kinderen dat smaak wordt beïnvloed door wat je ervoor of erna eet. Wat is nu zuur en wat is nu zoet?

Recept maken
De kinderen gaan in groepjes een gezonde lekkernij maken, zoals bijvoorbeeld een zelfgemaakte smoothie of een gezonde snack: balletjes gemaakt van noten en gedroogd fruit, of wraps voor als je een keertje geen zin hebt in je boterham.
Hiervoor hebben we geen specifieke keukenapparatuur nodig.

Ook leuk: Kinderen in groep 7 en 8 kunnen een boekje ophalen in de Bibliotheek: 'Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden'.

Aanmelden voor Ronde 1 of Ronde 2

Woensdag 14 november kunnen kinderen op een speelse wijze aan de slag met voeding. Aanmelden kan voor 1 van de 2 rondes: Ronde 1 van 14.00 - 15.30 uur of Ronde 2 van 15.30 - 17.00 uur. Aanmelden kan via educatie@bibliotheekbarneveld.nl of aan de servicebalie van de Bibliotheek.