Recycle Sint - Geef speelgoed een tweede kans!

20 november 2019, van 17:00 tot 21:00 | Bibliotheek Barneveld

Geef speelgoed een tweede kans! Waarom elk jaar alles nieuw kopen als je het ook kunt ruilen? Deze speelgoedruilmarkt is dé manier om het Sinterklaasfeest duurzaam en voordelig te vieren. Op woensdag 20 november ben jij met al je speelgoed welkom in de bieb.

De ruilmarkt waar je bij moet zijn!

Spullen kopen staat op nr 1 van de top 10 meest vervuilende, belastende consumentenactiviteiten (bron: Babette Porcelijn in Verborgen Impact). Deze speelgoedruilbeurs zorgt ervoor dat we zonder nieuwe spullen te hoeven kopen tóch leuke nieuwe cadeaus hebben voor het Sinterklaasfeest.

Maar er is nóg een aantal voordelen te bedenken:
- Het is goedkoop
- Het is een goede aanleiding weer eens kritisch naar je spullen en speelgoed te kijken
- Een stok achter de deur om op te ruimen
- Je maakt eerst weer ruimte in je kasten voordat er weer iets 'nieuws' het huis in komt
- Speelgoed komt weer terecht bij de geschikte leeftijdscategorie (als kinderen eruit zijn gegroeid)
- Kinderen worden blij van 'nieuw' speelgoed

Hoe werkt het?

- Speelgoedruilmarkt voor ouders en iedereen die op zoek is naar Sinterklaascadeautjes
- Neem netjes en schoon speelgoed mee
- Wij richten ons op kinderen tussen de 0 en 12 jaar. Liever geen knuffels
- Voor elk stuk speelgoed dat je inlevert, krijg je een waardebon
- Het mogen echte vintages spulletjes zijn, maar ook spulletjes waar nauwelijks mee gespeeld is
- Bij binnenkomst even aanmelden met je ruilgoederen
- Bij de 'incheckpieten' ontvang je de spelregels
- Je bent ook welkom zonder inbreng van speelgoed, je betaalt dan een klein bedrag voor het speelgoed
- Alles wat overblijft, wordt aan een goed doel geschonken

Speelgoed inleverpunt

Het speelgoed kan op 20 november van 17.00 tot 19.00 uur ingeleverd worden in de Bibliotheek Barneveld.  Het speelgoed dat ingeleverd wordt, wordt op waarde geschat. Aan de hand van de waarde van het ingeleverde speelgoed krijg je een waardebon. Deze waardebon kun je op dezelfde avond van 19.15 tot 21.00 uur inruilen voor speelgoed. Moet je even wachten? Er is koffie en thee tegen een kleine vergoeding.

Kom ook!

Kom jij ook naar de speelgoedruilmarkt in de Bibliotheek op woensdag 20 november? Sprokkel dan snel alle spelletjes en speelgoed bij elkaar en ruil al het oude in voor nieuw speelgoed. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.