Spaaractie Zomerlezen

1 juni 2019 t/m 31 augustus 2019 | Bibliotheek Barneveld, Kootwijkerbroek en Voorthuizen

Wij dagen kinderen tot 12 jaar uit om deze zomer zoveel mogelijk boeken te lezen. Spaar ook mee voor een volle spaarkaart en haal de spaarkaart vanaf zaterdag 1 juni op in de Bibliotheek Barneveld, Kootwijkerbroek of Voorthuizen.

Wat houdt de Zomerlezen Spaaractie in?

Vanaf zaterdag 1 juni tot en met 31 augustus loopt de Zomerlezen Spaaractie voor kinderen. Bij elke uitleenronde verdienen zij een sticker en krijgen bij het inleveren van een volle spaarkaart met 3 stickers, een leuke (vooral lekkere) beloning. De spaarkaarten kunnen tot en met uiterlijk zaterdag 31 augustus worden ingeleverd.

Waarom organiseren wij Zomerlezen?

Wij organiseren deze Zomerlezen Spaaractie omdat de basisschoolkinderen tijdens de zomervakantie meestal minder lezen dan wanneer ze dagelijks naar school gaan. Het risico van het minder lezen is dat zij in leesniveau kunnen terugzakken. Dus met deze actie proberen we het lezen nog leuker te maken en daarmee het leesniveau op peil te houden zodat ze weer makkelijk kunnen doorstarten na de vakantie.

Denk ook eens aan de VakantieBieb of LuisterBieb!
Van 1 juni t/m 31 augustus kunnen kinderen ook e-books en luisterboeken online lenen. Deze zijn gratis voor leden en niet-leden van de Bibliotheek te leen. Download de app van de VakantieBieb of LuisterBieb en ze kunnen op het strand, achterin de auto lekker ontspannen lezen zonder de zware boeken mee te hoeven sjouwen. Deze boeken kunnen wij helaas niet meetellen voor de SpaarActie.
Van 1 juli t/m 31 augustus zijn deze apps ook voor volwassenen met leuke/mooie/interessante boeken gevuld.

Spaarkaart nodig?

Kom snel de spaarkaart halen bij een van de medewerkers of vrijwilligers tijdens de openingstijden  van de Bibliotheek.
Kinderen zijn tot 18 jaar gratis lid van de bibliotheek