Sprookjesbingo in Voorthuizen

12 september 2019, van 15:30 tot 17:00 | Bibliotheek Voorthuizen

Donderdag 12 september staat de bieb in Voorthuizen in het teken van sprookjes. Dit zijn niet zomaar sprookjes, nee in deze sprookjes zijn cijfers verborgen. Cijfers die je nodig hebt om een bingo kaart vol te krijgen. De sprookjesbingo is voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud. Tijdens deze Sprookjesbingo zijn er leuke prijsjes te winnen. En voor de papa’s en mama’s staat er heerlijke koffie en thee klaar.

De Week van de Alfabetisering

De Sprookjesbingo wordt in het kader van de Week van de Alfabetisering georganiseerd. Sprookjesbingo is een van de activiteiten van de bieb die past binnen de landelijke Week van de Alfabetisering van 9 tot en met 15 september die wordt georganiseerd door Stichting Lezen & Schrijven. Tijdens de Week van de Alfabetisering wordt in Nederlandse gemeenten, waaronder in Barneveld, op allerlei manieren aandacht geschonken aan (voorkomen van) laaggeletterdheid onder volwassenen en kinderen. In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen en daarmee ook zelfstandig hun weg vinden in, onder andere, formulieren of op internet. Circa 1 op de 10 kinderen loopt het risico om als laaggeletterde volwassene de maatschappij en de arbeidsmarkt te betreden. Dat blijkt uit een onderzoek dat in 2017 in opdracht van Stichting Lezen & Schrijven is uitgevoerd.

De bieb stimuleert lezen en voorlezen

Om te voorkomen dat jongeren en volwassenen laaggeletterd worden, wordt er op allerlei manieren door verschillende partijen binnen de gemeente, geïnvesteerd in preventie en interventie. Ook door de Bibliotheek Barneveld. Een jong kind is zeer gevoelig voor taal en daarom investeert de Bibliotheek veel tijd in het stimuleren van lezen en voorlezen. Bijvoorbeeld door middel van voorleesochtenden, leesbingo waarin kinderen opdrachten uitvoeren tijdens het lezen van een boek of het eerder genoemde sprookjesbingo. Ook volwassenen kunnen dit jaar bij de Bibliotheek terecht voor diverse activiteiten en cursussen op het gebied van taal. Het Taalhuis Barneveld, gevestigd in de Bibliotheek, zoekt samen met jou naar de juiste cursus of activiteit. Voor meer informatie over het Taalhuis kun je terecht bij de Taalhuiscoördinator Jelly van Rinsum (06-155 66 625)

Sprookjesbingo op alle 3 de locaties

De Sprookjesbingo wordt op alle 3 de locaties georganiseerd. Hieronder staan de data, tijden en plaatsen waar de Sprookjesbingo plaatsvinden.

- In Barneveld op woensdag 11 september van 15.00 tot 16.00 uur.
- In Voorthuizen op donderdag 12 september van 15.30 tot 17.00 uur
- In Kootwijkerbroek op vrijdag 13 september van 15.30 tot 17.00 uur