Sprookjesbingo-Win jij een prijs?

5 september 2018, van 15:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Barneveld

Kinderen, van circa 4-10 jaar, kunnen leuke prijzen winnen tijdens de SprookjesBINGO! Ontdek de cijfers in de voorleesverhalen, streep ze weg en... bingo! Voor de ouders staat een lekker bakje koffie en thee klaar. De activiteit is onderdeel van de Week van de Alfabetisering.

BINGO!

Er worden meerdere verhalen voorgelezen, zelfs ook door wethouder Van de Burgwal, waarin cijfers verborgen zitten. Het is dus de kunst om goed te luisteren zodat je alle cijfers op je kaart kunt wegstrepen en BINGO! kunt roepen. Er zijn leuke prijzen te winnen, met voor ieder wat wils; van een Donald Duck stripboek, een Nijntje paraplu, een kwartetspel tot een luister-cd.

Voorafgaand kunnen ouders meer informatie krijgen over het belang van voorlezen aan kinderen door de coördinator van de VoorleesExpress. Stichting VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er wekelijks een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen en samen met de ouders te werken aan taal en leesplezier.

Week van de Alfabetisering

Stichting Lezen en Schrijven organiseert jaarlijks de Week van de Alfabetisering van 3 t/m 9 september, om laaggeletterdheid in Nederland onder de aandacht te brengen. In gemeente Barneveld is die er zeker bij diverse organisaties zoals de Bibliotheek Barneveld die daar invulling aan geeft door activiteiten voor jong & oud te organiseren.

Aanmelden gewenst

Wil je kind meedoen met de BINGO? We vinden het natuurlijk heel erg fijn als we een grote opkomst krijgen, maar om een inschatting te kunnen maken van de benodigde materialen, etc. vragen wij je om van tevoren te reserveren via educatie@bibliotheekbarneveld.nl