Welke taal spreek jij? - Presentatie/workshop voor organisaties

11 september 2018, van 15:00 tot 17:00 | de Bibliotheek Barneveld

Ruim 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben grote moeite met lezen, schrijven en/of spreken van de Nederlandse taal. Dit heeft ook een groot effect op de wijze van communiceren naar en met deze mensen. Tijdens deze middag geven we daarvoor, in samenwerking met TopTaal, handreikingen aan organisaties.

Presentatie en zelf aan de slag!

Tijdens deze middag verzorgt Linda Hagenauw van TopTaal Amsterdam een presentatie. Zij geeft tips hoe je je mondelinge en schriftelijke communicatie kunt aanpassen naar je doelgroepen zodat laaggeletterde mensen je ook begrijpen en tot actie kunnen overgaan.

De e-mail die je bijvoorbeeld hebt gestuurd wordt niet begrepen of aan een uitnodiging wordt geen gehoor gegeven. Hoe kun je je berichtgeving veranderen zodat het voor iedereen begrijpelijk is? Waar moet je op letten? In deze workshop geeft Linda Hagenauw, projectleider bij TopTaal, handvatten om beter om te gaan met taalbarrières. Er wordt gebruikgemaakt van de computers in de ontmoetingsruimte van de bieb om te zien hoe een bedrijf of winkel zijn website heeft ingericht. Zaken waar je misschien helemaal niet aan denkt in je communicatie, worden nader belicht. Laat taal geen belemmering zijn!

Aansluitend is er een netwerkborrel waar gelegenheid is om met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een hapje en drankje.

Aanmelden

We nodigen iedereen die in zijn/haar organisatie de communicatie, mondeling en schriftelijk, verzorgt om zich aan te melden voor deze interessante middag. Aanmelden kan via info@bibliotheekbarneveld.nl