Workshop LEGO Mindstorm

3 mei 2019, van 13:00 tot 16:30 | in de Bibliotheek Barneveld

Kosten: € 5

Kinderen van 8 tot 12 jaar leren het moeilijkere programmeerwerk. Zelf een programma maken en de LEGO-robot ingewikkelde moves laten maken, dat is de uitdaging in deze workshop.

Hou je van robots dan is de workshop met de LEGO Mindstorms Ev3 robot echt iets voor jou! Je leert een robot te besturen en bepaalde moves te laten maken via door jou zelfgeschreven programma’s. Gebruik de verschillende sensoren en geef je robot steeds moeilijkere opdrachten.

We gaan werken met een trainingsrobot waarmee je alle verschillende onderdelen goed leert kennen. En we kijken naar onze en/of jouw speciale robot-modellen en gaan daar extra programmaatjes voor maken. Thuis kan je dan met je eigen gebouwde robot, als je er een hebt, verder aan de slag. Je werkt in tweetallen met onze eigen trainingsrobot en laptop of tablet.
De workshop die in De Bibliotheek Barneveld word aangeboden is een introductie workshop.

Twee rondes voor deelname

We hebben twee rondes ingesteld om zoveel mogelijk kinderen met een robot te kunnen laten werken en het goed te kunnen begeleiden.

Ronde 1: 13.00 - 14.30 uur
Ronde 2: 15.00 - 16.30 uur

Geef bij je aanmelding door voor welke ronde je komt. Er geldt een maximum van 12 kinderen per ronde.

Aanmelden en kosten

Deelname aan de workshop is € 5 p.p. Aanmelden kan via educatie@bibliotheekbarneveld.nl, telefonisch via (0342) 403 483 of aan de servicebalie van de Bibliotheek.