Workshop Van Speen tot Game

19 april 2019, van 09:30 tot 11:30 | in de Bibliotheek Barneveld

Kosten: Gratis

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Peuters en kleuters weten feilloos hun favoriete filmpje of spelletje te vinden op de tablet, smartphone of tv. Ze vermaken zich er prima mee en als ouder heb je even je handen vrij. Maar, zitten zij niet te lang achter een scherm? En zijn de filmpjes en spelletjes wel geschikt? Deze ochtend krijg je tips hierover. Neem vooral je kleine kinderen mee (0-5), zij kunnen direct aan de slag met apps en sites.

Adviezen en tips

Op deze interactieve thema-ochtend leidt specialist mediaopvoeding Evelyn Verburgh van Bureau Jeugd en Media je rond langs de leukste en beste apps, games en video’s voor jonge kinderen. Er zijn tablets beschikbaar zodat je ze gelijk kunt bekijken en uitproberen. Ook krijg je adviezen en tips hoe je ervoor kunt zorgen dat media op een positieve manier bijdragen aan de ontwikkeling van je kind. Daarbij komen vragen aan de orde als: welke vaardigheden leren kinderen via digitale media en welke juist niet? Hoe zorg je voor veilige online speelruimte? En hoe kun je je kind zelf aanleren op tijd te stoppen met media?

Natuurlijk is er gelegenheid om ervaringen met andere ouders uit te wisselen.

Gratis, wel aanmelden

Deze workshop is gratis. Lijkt het je interessant om (samen met je kind) deze ochtend te luisteren en te ervaren wat op het gebied van media geschikt is voor kleine kinderen? Meld je dan aan via educatie@bibliotheekbarneveld.nl.