Nederland Leest 2019 Duurzaamheid

In november 2019 staat de Bibliotheek in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid. We doen een bloemlezing met natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei en we organiseren leuke activiteiten rondom thema Duurzaamheid.

Recycle Sint - 20 november 2019

Haal je kasten leeg, breng het speelgoed waar je kinderen op uitgekeken zijn naar de Bibliotheek en ruil het voor ander uitdagend speelgoed dat voor hen nieuw is. Bespaar het milieu en je portemonnee!

Lees meer over speelgoed recyclen met Sinterklaas

Duurzaamheidsavond - 27 november 2019

Luister naar de inspirerende lezing van de Plastic Soup Foundation. Hoe voorkomen we een plastic soep in onze Nederlandse/Barneveldse wateren? Tijdens deze avond worden duurzame hapjes geserveerd door Instock. Deelname is gratis!

Meld je snel aan!

Boekentips van onze redactie

Geschenkboek

Winterbloei van Jan Wolkers

In november leest heel Nederland het geschenkboek Winterbloei van Jan Wolkers. In dit gratis boek belicht biograaf Onno Blom de schrijver en hoe hij in staat was de aarde te bewonderen. Het boek is in november gratis beschikbaar in de bibliotheek*.

Bekijk details

E-books