Nieuws

 • Vrijwillige gastheer/-vrouw gezocht in Voorthuizen Bekijk details

  7 maart 2023

  Om de Bibliotheek in Voorthuizen open te kunnen houden op de vastgestelde dagen, zijn op korte termijn extra vrijwilligers nodig. De Bibliotheek zoekt mensen die (minimaal) 3 uur per week als gastvrouw of gastheer de bezoekers en leden willen helpen en de uitleen op orde willen houden. Om een goede indruk van het werk te geven laten we (ex-)gastheer Rijk van Dam uit Voorthuizen aan het woord.

 • Tips om te-laat-geld te voorkomen Bekijk details

  27 januari 2023

  Afgelopen week was de Bibliotheekbranche volop in het nieuws over boete-vrij lenen. Kinderen t/m 17 jaar zijn gratis lid en betalen sowieso geen te-laat-geld. Helaas geldt deze regeling nog niet voor de volwassen leden van onze vestigingen. Het te-laat-geld is ingesteld om te voorkomen dat de boeken zó lang bij iemand thuisliggen dat andere leden deze boeken niet kunnen lenen.

 • Bieb als 'warme kamer' Bekijk details

  10 november 2022

  Heb jij het koud thuis? Kom naar de 'warme kamer' van de Bieb! De vestigingen van de Bibliotheek Barneveld sluiten zich graag aan bij de 'warme kamer'-actie van het Leger des Heils.

 • Vrijwilligers gezocht! Bekijk details

  28 juni 2022

  Nood oproep! Help jij de bieb uit de brand? Wij zijn voor verschillende taken opzoek naar vrijwilligers. Ga als gastvrouw/heer aan de slag in de Bibliotheek Voorthuizen of Barneveld, lees voor bij (jonge) gezinnen thuis of help bij de computercursus.

 • Geluidsoverlast Bekijk details

  27 juni 2022

  Vanaf eind juni tot eind juli zal er af en toe wat meer lawaai te horen zijn in de vestiging in Barneveld. In het oorspronkelijke deel van het pand zijn 6 ruimtes die deze zomer verbouwd en opnieuw ingericht worden tot moderne en multifunctionele ruimtes inclusief medialab. De bieb blijft open, maar er is af en toe wat meer lawaai dan je van ons gewend bent.

 • Reserveer een Verrassingstas! Bekijk details

  9 juni 2022

  Heb je geen inspiratie of tijd om zelf boeken uit te zoeken? Reserveer dan een Verrassingstas voor jezelf of je kind(eren). Deze wordt gevuld met boeken uit je favoriete genre of leeftijdsgroep van je kind(eren).

 • Nieuwe Informatiepunten in Kootwijkerbroek en Voorthuizen Bekijk details

  1 februari 2022

  Deze week open twee nieuwe Infomatiepunten Digitale Overheid in de gemeente Barneveld; in de Bibliotheek Kootwijkerbroek en Voorthuizen. Reden voor een feestje in Kootwijkerbroek op de eerste dag van de opening.

 • Coronatests en mondkapjes voor minima in de Bieb Bekijk details

  20 december 2021

  Op verzoek van Gemeente Barneveld zijn de drie Bibliotheekvestigingen een afhaallocatie voor corona zelftests en mondkapjes voor inwoners met een minimuminkomen. De aanleiding voor dit initiatief van de Gemeente is dat iedereen die dat zou willen, ongeacht hoeveel of hoe weinig men te besteden heeft, zich moet kunnen testen en mondkapjes moet kunnen dragen. De tests en mondkapjes kunnen op vertoon van de verstuurde brief vanuit de Gemeente worden afgehaald in een van de Bibliotheekvestigingen.

 • Coronabewijs regelen of printen in de Bieb Bekijk details

  27 september 2021

  Wil je een QR-code regelen in de Corona-app of het Coronabewijs aanvragen of het bewijs printen? In de Bibliotheek helpen we je. Kom naar een van onze vestigingen en het is zo geregeld. Neem wel je identiteitsbewijs en/of DigiD met gebruikersnaam en wachtwoord en uw telefoon waarop je sms kunt ontvangen, mee.

 • Sprinters - de nieuwste populaire boeken nu ook in de Bibliotheek Bekijk details

  30 september 2019

  In de Bibliotheekvestiging in Barneveld hebben we 'Sprinters'; zeer recente en populaire boeken. Wees er snel bij want ze 'sprinten' waarschijnlijk de bieb uit.