Nieuws

 • Sluiting vestigingen en AfhaalBieb

  28 december 2020

  Onze vestigingen zijn tot en met 2 maart 2021 gesloten. Daarom bieden we de AfhaalBieb naast Barneveld vanaf dinsdag 16 februari aan in Kootwijkerbroek en vanaf woensdag 17 februari in Voorthuizen.

  Bekijk details van Sluiting vestigingen en AfhaalBieb

 • Aangepaste voorwaarden abonnementen

  1 december 2020

  Vanaf 1 januari 2021 gelden de nieuwe voorwaarden voor de abonnementen. De nieuwe voorwaarden worden automatisch aangepast.

  Bekijk details van Aangepaste voorwaarden abonnementen

 • De Bieb in Voorthuizen viert de opening

  26 november 2020

  De Bibliotheek in Voorthuizen is weer open op de nieuwe locatie! Kom langs, ook als je niet lid bent. Tot en met eind februari krijg je 3 maanden lidmaatschap cadeau bovenop je jaarabonnement. Ga vooral langs om boeken te lenen en het mooie Ontmoetingscentrum De Eng (Rochetstraat 2) te bekijken. Voor leden (jong & oud) ligt er een verrassing klaar als zij boeken komen lenen.

  Bekijk details van De Bieb in Voorthuizen viert de opening

 • Voorthuizen verhuist!

  29 oktober 2020

  Op dit moment is onze locatie in Nieuw Avondrust gesloten en zijn wij onze nieuwe locatie in Ontmoetingscentrum De Eng aan het inrichten. Vanaf dinsdag 10 november gaan wij, na een weekje proefdraaien, officieel open!

  Bekijk details van Voorthuizen verhuist!

 • Voorzorgsmaatregelen in onze vestigingen

  29 september 2020

  Je kunt nog steeds boeken uitzoeken en lenen in al onze Bibliotheekvestigingen! Ook de ontmoetingsruimte in Barneveld is open. Uiteraard ook met inachtneming van de 1,5 meter afstand en andere maatregelen.

  Bekijk details van Voorzorgsmaatregelen in onze vestigingen

 • Selfservice is nu écht selfservice in Barneveld

  25 september 2020

  Vanaf dinsdag 29 september is selfservice ook écht selfservice in de vestiging in Barneveld. Dat betekent dat je van 9.30 tot 11.00 uur zelfstandig je boeken leent en inlevert of dat je in de ontmoetingsruimte zelf je weg vindt bij het gebruik van de pc's, tijdschriften of andere zaken. Vanaf 11.00 uur is er iemand beschikbaar om te helpen bij (eenvoudige) vragen.

  Bekijk details van Selfservice is nu écht selfservice in Barneveld

 • Ons Bedrijf verlaat de Bibliotheek Barneveld

  24 september 2020

  De samenwerking tussen de Bibliotheek Barneveld en leerbedrijf Ons Bedrijf wordt vanaf 1 oktober beëindigd. Ons Bedrijf, dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt om in het arbeidsproces deel te nemen, heeft voor haar Toeristisch Informatiepunt en voor de dagactiviteiten van haar cliënten een andere locatie gevonden aan de Nieuwstraat 31. Naast de Bibliotheek.

  Bekijk details van Ons Bedrijf verlaat de Bibliotheek Barneveld

 • Vrijwilligers gevraagd

  23 september 2020

  Voor onze computercursus Digisterker zoeken we een aantal docenten/begeleiders die cursisten helpen wegwijs te worden op het internet en dan met name op overheidswebsites. En voor onze ontmoetingsruimte zoeken we nog voor de woensdag en zaterdag gastvrouwen/-heren die van 11.00 tot 14.00 uur bezoekers willen ontvangen, telefoon aannemen en vragen willen beantwoorden.

  Bekijk details van Vrijwilligers gevraagd

 • Sprinters - de nieuwste populaire boeken nu ook in de Bibliotheek

  30 september 2019

  In de Bibliotheekvestiging in Barneveld hebben we 'Sprinters'; zeer recente en populaire boeken. Wees er snel bij want ze 'sprinten' waarschijnlijk de bieb uit. Ook leuk is de 'Highfive-collectie': de favorieten van onze bibliotheekmedewerkers die zij maandelijks op een speciale tafel tonen.

  Bekijk details van Sprinters - de nieuwste populaire boeken nu ook in de Bibliotheek