• Vrijwilligers gezocht! Bekijk details

28 juni 2022

Nood oproep! Help jij de bieb uit de brand? Wij zijn voor verschillende taken opzoek naar vrijwilligers. Ga als gastvrouw/heer aan de slag in de Bibliotheek Voorthuizen of Barneveld, lees voor bij (jonge) gezinnen thuis of help bij de computercursus.

• Geluidsoverlast Bekijk details

27 juni 2022

Vanaf eind juni tot eind juli zal er af en toe wat meer lawaai te horen zijn in de vestiging in Barneveld. In het oorspronkelijke deel van het pand zijn 6 ruimtes die deze zomer verbouwd en opnieuw ingericht worden tot moderne en multifunctionele ruimtes inclusief medialab. De bieb blijft open, maar er is af en toe wat meer lawaai dan je van ons gewend bent.

• Reserveer een Verrassingstas! Bekijk details

9 juni 2022

Heb je geen inspiratie of tijd om zelf boeken uit te zoeken? Reserveer dan een Verrassingstas voor jezelf of je kind(eren). Deze wordt gevuld met boeken uit je favoriete genre of leeftijdsgroep van je kind(eren).

• Nieuwe Informatiepunten in Kootwijkerbroek en Voorthuizen Bekijk details

1 februari 2022

Deze week open twee nieuwe Infomatiepunten Digitale Overheid in de gemeente Barneveld; in de Bibliotheek Kootwijkerbroek en Voorthuizen. Reden voor een feestje in Kootwijkerbroek op de eerste dag van de opening.

• Coronatests en mondkapjes voor minima in de Bieb Bekijk details

20 december 2021

Op verzoek van Gemeente Barneveld zijn de drie Bibliotheekvestigingen een afhaallocatie voor corona zelftests en mondkapjes voor inwoners met een minimuminkomen. De aanleiding voor dit initiatief van de Gemeente is dat iedereen die dat zou willen, ongeacht hoeveel of hoe weinig men te besteden heeft, zich moet kunnen testen en mondkapjes moet kunnen dragen. De tests en mondkapjes kunnen op vertoon van de verstuurde brief vanuit de Gemeente worden afgehaald in een van de Bibliotheekvestigingen.

• Coronabewijs regelen of printen in de Bieb Bekijk details

27 september 2021

Wil je een QR-code regelen in de Corona-app of het Coronabewijs aanvragen of het bewijs printen? In de Bibliotheek helpen we je. Kom naar een van onze vestigingen en het is zo geregeld. Neem wel je identiteitsbewijs en/of DigiD met gebruikersnaam en wachtwoord en uw telefoon waarop je sms kunt ontvangen, mee.