• Online cursussen stoppen in 2019

3 december 2018

Per 1 januari 2019 stopt de online Bibliotheek met de cursussen. Dit betekent dat je in 2019 helaas geen nieuwe cursus meer kunt starten.

Bekijk details van Online cursussen stoppen in 2019

• Gewijzigde openingstijden op dinsdagen en vrijdagen

26 november 2018

Om meer service te kunnen verlenen aan onze leden en de bezoekers van de spreekuren van diverse instanties in de bieb, zijn de openingstijden vanaf december op dinsdag- en vrijdagochtend vervroegd.

Bekijk details van Gewijzigde openingstijden op dinsdagen en vrijdagen

• Inloophuis Open Boek en Informatie- en adviespunt voor ouderen MEE Veluwe in de bieb

26 september 2018

Op dinsdag 2 oktober om 9.30 uur tot 12.00 uur start het Inloophuis Open Boek in de Bibliotheek Barneveld. Vooral voor mensen die eenzaam zijn, hulp nodig hebben of op een andere manier extra aandacht verdienen, moet dit initiatief een uitkomst bieden. Iedereen is van harte welkom om 9.30 uur voor de feestelijke opening.

Bekijk details van Inloophuis Open Boek en Informatie- en adviespunt voor ouderen MEE Veluwe in de bieb

• Website Taalhuis geactiveerd

5 september 2018

In de Week van de Alfabetisering is de website van het Taalhuis Barneveld, dat 7 november aanstaande wordt geopend in de Bibliotheek, live gegaan. Mensen die moeite hebben met taal , doorverwijzers en vrijwilligers zullen op deze website de noodzakelijke informatie kunnen vinden om laaggeletterdheid in Barneveld tegen te gaan en te voorkomen.

Bekijk details van Website Taalhuis geactiveerd

• Openingstijden bieb tijdens OVM

24 juli 2018

Tijdens de Oud Veluwse Markt op de donderdagen in juli/augustus is de Bibliotheek Barneveld geopend van 9 tot 16 uur. Kom onze afgeschreven boeken kopen (een doos vol 5 euro) en bezoek de minimarkt van Ons Bedrijf.

Bekijk details van Openingstijden bieb tijdens OVM

• Architect Francine Houben: bibliotheek belangrijkste publieke ruimte in stad/dorp

23 juli 2018

In de 4-delige documentaire van KRO-NCRV die 12 juli is gestart wordt Francine Houben geportretteerd als architect die beroemd werd door haar revolutionaire ontwerpen. Bij Eva Jinek aan tafel noemde zij de bibliotheek "de belangrijkste publieke ruimte van elke stad en elk dorp". En zo horen wij, en zien wij, dat ook graag.

Bekijk details van Architect Francine Houben: bibliotheek  belangrijkste publieke ruimte in stad/dorp

• Vakantiebieb van 1 juli t/m 31 augustus

2 juli 2018

Ruim 60 e-books gratis tot je beschikking tijdens de zomervakantie, heerlijk! Via de app de Vakantiebieb die je downloadt in Google Play of de AppStore, kun je van 1 juli t/m 31 augustus boeken in allerlei genres lezen. Er zijn ook kinderboeken te vinden in de lijst.

Bekijk details van Vakantiebieb van 1 juli t/m 31 augustus

• BoekStart-Activiteitenprogramma

1 december 2017

Speciaal voor kinderen t/m 4 jaar heeft de bibliotheek een BoekStart-activiteitenprogramma samengesteld waar prentenboeken en bekende figuren uit prentenboeken centraal staan. Een overzicht van de activiteiten vindt u hieronder.

Bekijk details van BoekStart-Activiteitenprogramma