Architect Francine Houben: bibliotheek belangrijkste publieke ruimte in stad/dorp

Gepubliceerd op: 23 juli 2018 15:53

In de 4-delige documentaire van KRO-NCRV die 12 juli is gestart wordt Francine Houben geportretteerd als architect die beroemd werd door haar revolutionaire ontwerpen. Bij Eva Jinek aan tafel noemde zij de bibliotheek "de belangrijkste publieke ruimte van elke stad en elk dorp". En zo horen wij, en zien wij, dat ook graag.

In het programma van Eva Jinek op 10 juli jl. vertelde zij over haar ontwerp voor de renovatie van de New York Public Library en lichtte zij kort haar visie op de bibliotheek toe; in Houbens ontwerpen staan de bewoners altijd centraal. Haar visie op architectuur laat zich samenvatten als humaan.
Op donderdag 26 juli en donderdag 2 augustus zijn de laatste twee afleveringen van de documentaire te zien. Het gesprek bij Eva Jinek kun je hier terugkijken.