Coronatests en mondkapjes voor minima in de Bieb

Gepubliceerd op: 20 december 2021 20:34

Op verzoek van Gemeente Barneveld zijn de drie Bibliotheekvestigingen een afhaallocatie voor corona zelftests en mondkapjes voor inwoners met een minimuminkomen. De aanleiding voor dit initiatief van de Gemeente is dat iedereen die dat zou willen, ongeacht hoeveel of hoe weinig men te besteden heeft, zich moet kunnen testen en mondkapjes moet kunnen dragen. De tests en mondkapjes kunnen op vertoon van de verstuurde brief vanuit de Gemeente worden afgehaald in een van de Bibliotheekvestigingen.

Het aantal pakketjes van de tests dat men ontvangt is gebaseerd op het aantal gezinsleden. De tests zijn verpakt per vijf stuks.

Het aantal mondkapjes dat afgehaald kan worden is gebaseerd op het aantal gezinsleden. De mondkapjes zijn verpakt per 50 stuks.

Afhaaltijden in de Bieb-vestigingen

De tests en mondkapjes kunnen in de vestiging Barneveld van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 11.00 uur worden afgehaald. In Voorthuizen en Kootwijkerbroek kan men tijdens de openingstijden vanaf 14.00 uur terecht.

Vragen over corona? Vraag het de GGD

In 2 van onze vestigingen zijn ook GGD-medewerkers aanwezig om vragen rond corona en vaccinaties te beantwoorden:

Barneveld: dinsdag en donderdag 9.30-13.00 uur
Voorthuizen (in Ontmoetingscentrum De Eng): woensdag 14.00-16.00 uur

Bibliotheekabonnement voor minima

Wist je dat er ook een regeling is voor aanvragen van een Bibliotheekabonnement? Bekijk de regeling op de website van de Gemeente Barneveld.