Het laatste nieuws vanuit de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 29 maart 2021 14:07

Helaas is de Bibliotheek tot en met dinsdag 20 april gesloten, maar de AfhaalBieb is geopend! Hieronder lees je informatie die je moet weten over de AfhaalBieb en andere dienstverlening van de Bibliotheek Barneveld.

Hoe werkt AfhaalBieb?

Bij de AfhaalBieb reserveer je eenvoudig online boeken voor jezelf, je kinderen of iemand in je omgeving. Zodra wij de reservering hebben ontvangen, zoeken wij de boeken bij elkaar en het pakket kun je vervolgens ophalen bij één van onze afhaallocaties. Uiteraard verzamelen wij de boeken en overhandigen wij deze veilig in een tasje op ruim 1,5 meter afstand.

• Heb je een e-mail gehad dat de boeken voor je klaarstaan?
  • Maak dan eerst een telefonische (0342- 403 483) ophaalafspraak.
  • Laat weten bij welke afhaallocatie je de boeken wilt ophalen.
  • Kom je boeken ophalen op het afgesproken moment.
  • De reservering vervalt 10 dagen na het ontvangen van het ophaalbericht

Afhaaltijden AfhaalBieb

Kootwijkerbroek: iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur
Voorthuizen: iedere woensdag van 14.00 tot 16.00 uur
Barneveld: dinsdag van 11.00 tot 19.00 uur* en woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 16.00 uur

* Vanaf dinsdag 30 maart is de AfhaalBieb in Barneveld iedere dinsdag geopend van 11.00 tot 19.00 uur. Hierdoor zijn we beter bereikbaar voor mensen die overdag moeten werken.

Let op! Wil je gebruik maken van de AfhaalBieb in Kootwijkerbroek of Voorthuizen? Maak uiterlijk vóór 12.00 uur (op de dag zelf) telefonisch een ophaalafspraak. De meeste boeken komen vanuit Barneveld en moeten vanuit Barneveld meegenomen worden naar de vestigingen.

Ophalen gereserveerde boeken

De kasten staan vol met boeken die al weken of maanden geleden zijn gereserveerd. Had jij in februari/maart nog boeken gereserveerd en niet opgehaald? Je kunt deze tijdens de openingstijden van de AfhaalBieb ophalen.

Vanaf dinsdag 6 april 2021 gaan we weer de standaard ophaaltijd van de gereserveerde boeken (10 dagen) hanteren om te voorkomen dat boeken een lange tijd niet te reserveren zijn door andere leden.

Maak je een reservering en krijg je een ophaalbericht? Dan staan de boeken 10 dagen voor jou klaar bij de Bibliotheek. Met een afhaalafspraak kun je deze ophalen. Na 10 dagen vervalt de reservering.

Inleveren boeken op veilige afstand

Op dit moment staan er nog veel boeken bij onze leden thuis. Hierdoor kunnen veel andere leden de boeken niet lenen/reserveren.

Wist je dat je jouw geleende boeken zonder afspraak kunt inleveren via de zij-ingang van de Bibliotheek Barneveld?

En óók op dinsdag in de Bibliotheek in Kootwijkerbroek en op woensdag in de Bibliotheek Voorthuizen boeken kunt inleveren? Beide vestigingen zijn open van 14.00 - 16.00 uur.

Je krijgt geen boete als je de boeken niet inlevert, maar als je in de gelegenheid bent om de boeken terug te brengen als je deze uit hebt, heel graag! Je hoeft alleen maar aan te bellen en als de deur open gaat kun je de tas met boeken bij de deur neerzetten voor onze collega. Snel geregeld!

Laat je verrassen met een Verrassingspakket

Vind je het lastig om een keuze te maken uit de aanwezige collectie in Barneveld, Kootwijkerbroek of Voorthuizen? Of vind je het juist leuk om verrast te worden? Vraag dan een verrassingspakket aan! Nog geen lid? Maar wil je wel gebruik maken van de dienstverlening van de Bibliotheek? Zoek jouw abbonement uit en meld je aan als lid.

Geen spreekuren in de Bibliotheek

Er zijn tijdelijk geen spreekuren van het Taalhuis Barneveld, Sociaal Juridisch Steunpunt, MEE Veluwe en de Barnevue. Telefonisch zijn deze organisaties wel bereikbaar. Hieronder staan de gegevens op een rij.

Taalhuis Barneveld: 06 - 155 666 25
Sociaal Juridisch Steunpunt: (0342) 422 937
MEE Veluwe: 06 – 30 99 90 46  (dagelijks bereikbaar)
Barnevue Barneveld: 06- 50 697 664