Kinderboekenweek - bibliotheekactiviteiten voor scholen

Gepubliceerd op: 2 oktober 2019 10:26

Tijdens de Kinderboekenweek organiseren we niet alleen een activiteit in de Bibliotheek (voorstelling André het astronautje), ook organiseren we veel op de scholen met een schoolbibliotheek.

Voorstelling in het theater en meer...

Op donderdag 3 en 10 oktober 2019 vinden er in het Schaffelaartheater meerdere voorstellingen 'Tim op de tegels' plaats voor in totaal 900 leerlingen van alle scholen uit de gemeente Barneveld. In deze energieke en humoristische voorstelling speelt Kees wat Tim en zijn vader beleven terwijl Tim bovenop een stapel tegels een spannende reis door de stad maakt. Al tekenend en spelend in een verrassend veelzijdig decor geeft Kees het jonge publiek volop de kans te reageren op dat wat er op het podium gebeurt.

Daarnaast worden tijdens de Kinderboekenweek door de leesconsulenten van de Bibliotheek op de scholen met een schoolbibliotheek diverse activiteiten uitgevoerd:

• De Vliegensvlugge verteller’: een “vliegensvlugge” boekpromotie in de groepen 5,6,7 en 8
  • ‘Codewoord’: een spel waarmee de kennis van de leerlingen op de proef gesteld. Tijdens het spel krijgen de leerlingen boekentips, die gekoppeld zijn aan de vragen. Deze activiteit is voor groepen 5,6,7 en 8
  • Interactief voorlezen uit prentenboek ‘Op Reis’ van Guido van Genechten in de groepen 1 en 2.

Over de Kinderboekenweek

Reis mee!
Kinderboeken over voertuigen staan centraal in de Kinderboekenweek 2019, die loopt van woensdag 2 oktober tot en met zondag 13 oktober 2019. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Anna Woltz. De makers van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2019 zijn astronaut André Kuipers en illustrator Natascha Stenvert.

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in. Het jaarlijks wisselende thema van de Kinderboekenweek dient als leidraad bij de organisatie van de vele activiteiten.

In 1954 organiseerde de CPNB de eerste Kinderboekenweek.