Maand van de Duurzaamheid / Boekenweek

Gepubliceerd op: 30 januari 2018 14:18

De bibliotheek Barneveld organiseert samen met het Energieloket Barneveld en Johannes Fontanus College de Maand van de Duurzaamheid, die loopt van vrijdag 2 februari t/m donderdag 1 maart. Met deze maand nemen we alvast een voorproefje op de Boekenweek (10 t/m 18 maart) die als thema Natuur heeft. Jan Terlouw, die het Boekenweekessay schrijft, geeft een lezing op donderdag 1 maart.

Warmetruiendag

Op 2 februari is de aftrap met de Warmetruiendag! Op de facebookpagina van de Bibliotheek Barneveld kunt u t/m vrijdag 23 februari een foto plaatsen van uw lievelingstrui met de hashtags #lievelingstrui #fontanus #bibliotheekbarneveld. De origineelste foto verdient een duurzaamheidspakket.

Verhalenwedstrijd

Op het Johannes Fontanus College krijgen 100 leerlingen van de havo 2-klassen op de Warmetruiendag de opdracht een verhaal, gedicht, cartoon of rap te maken aan de hand van het onderwerp “De gaskraan in Groningen gaat dicht”. Alle leerlingen die meedoen maken kans op een duurzaamheidspakket met leuke gadgets. De inzendingen zullen vanaf 16 februari te zien zijn in de bibliotheek. Van de tien beste inzendingen wordt een boekje gemaakt en de winnaar zal op donderdagavond 1 maart bekend worden gemaakt.

Duurzaamheidsmarkt

In de ontmoetingsruimte van de bibliotheek is op 1 maart van 14.00-16.30 uur een duurzaamheidsmarkt. Energieloket Barneveld is er samen met de energieambassadeurs om te vertellen hoe inwoners kunnen bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Leerlingen van het Johannes Fontanus College presenteren met hun project over duurzaam bouwen een maquette van een vakantiewoning. Ook zal een solarboot te zien zijn.

Afsluiting Maand van de Duurzaamheid en start Boekenweek: Jan Terlouw

Niemand minder dan Jan Terlouw komt donderdagavond 1 maart een lezing geven waarin hij een verbinding maakt tussen natuur, jeugd, boeken en duurzaamheid. Tijdens deze avond ( 19.30-22.00 uur) zal er veel interactie mogelijk zijn en zal Jan Terlouw tevens de diverse winnaars bekend maken.

Programma:

19.15 uur: Inloop

19.30 uur: Welkomstwoord door wethouder Didi Dorrestijn

19.45 – 20.30 uur: Lezing Jan Terlouw

20.30 – 20.45/20.55 uur: Vragen en interactie met Jan Terlouw

20.55 uur: Uitreiking boekje met de 10 beste inzendingen en bekendmaking winnaar

21.00 uur: Einde lezing en interactie met Jan Terlouw

Bekendmaking winnaar mooiste foto van “Wat is jouw lievelingstrui”? door wethouder Didi Dorrestijn

De avond zal verder gaan in een informele sfeer. Bezoekers kunnen in gesprek gaan met energieambassadeurs Aalt Visscher en Han Kattenwinkel. Er zullen boeken verkocht worden door Boekhandel Romeijn die Jan Terlouw zal signeren. Ook kunnen bezoekers zich laten informeren bij de solarboot en de maquette van de duurzame vakantiewoning.

Praktische informatie

U kunt 's middags gewoon binnenlopen tijdens de duurzaamheidsmarkt. De lezing op donderdagavond (19.30-22.00 uur) is gratis. Wel dient u zich hiervoor aan te melden via info@bibliotheekbarneveld.nl of bel met 0342-403 483.