Nederland Leest 2017

Gepubliceerd op: 13 oktober 2017 14:48

Nederland Leest de toekomst, van 1 t/m 30 november 2017. Ze waren al een eeuw geleden voorspeld, maar de robots komen er nu echt in groten getale. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens?

Leden én niet-leden van de openbare bibliotheek: Lees de toekomst en praat mee over robotica! Onder het motto: geef je mening, krijg een boek, ontvangt u de bestseller Ik, robot van Isaac Asimov gratis inclusief een verhaal dat Ronald Giphart samen met een robot schreef.

Activiteit

In het kader van Nederland Leest organiseert de Bibliotheek Barneveld op woensdag 22 november van 19.30-22.30 uur een debat over robotica in de zorg. De avond, een samenwerking met Neboplus, begint met een interactieve presentatie van Wilma Polhoud (projectleider Stichting Koperhorst) over robot ZORA, die ingezet wordt bij (voornamelijk demente) ouderen. Vervolgens zal het debat van start gaan onder leiding van Eunice van Zomeren, directrice van Neboplus. Deelnemers aan het debat zijn onder andere de directeur van Welzijn Barneveld Ellen Alders en een aantal vertegenwoordigers vanuit de gemeente.

Praktische informatie

De debatavond is gratis. Aanmelden via info@bibliotheekbarneveld.nl of bel met 0342-403 483 o.v.v. Robots in de zorg.