Officiële opening op 17 januari

Gepubliceerd op: 2 januari 2018 09:00

Vanaf 17 januari 2018 is het officieel! De Bibliotheek Barneveld en Stichting Ons Bedrijf gaan samenwerken. U bent van harte uitgenodigd bij de opening. De Bibliotheek Barneveld gaat voorzien in leerwerktrajecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Stichting Ons Bedrijf gaat hier invulling aan geven door de begeleiding te verzorgen. Daarnaast is het Toeristisch Informatie Punt vanaf 17 januari in de bibliotheek te vinden. Er zal door de samenwerking niks veranderen aan de diensten en activiteiten van de Bibliotheek Barneveld. Deze gaan gewoon door, zoals u gewend bent.

De samenwerking biedt de Bibliotheek Barneveld de mogelijkheid om de brede maatschappelijke functie verder uit te bouwen en meer en meer een ontmoetingsplek te zijn die centraal is gelegen in het centrum van Barneveld. Stichting Ons Bedrijf biedt het de mogelijkheid leerwerkplekken te garanderen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Maatschappelijke rol

De samenwerking met Stichting Ons Bedrijf sluit naadloos aan op de maatschappelijke rol van de bibliotheek: mensen ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling zodat ze mee kunnen doen aan de samenleving.

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen de mogelijkheid om via leerwerktrajecten mee te doen aan de samenleving. Zo gaan zij de rol van gastvrouw/ -heer in de 'ontmoetingsbibliotheek' vervullen, waar heerlijke koffie geschonken wordt. Ook zal het Toeristisch Informatie Punt dat voorheen in ‘De gewoonste zaak’ te vinden was vanaf 17 januari een plek krijgen in de bibliotheek waar ook souvenirs en streekgebonden producten verkrijgbaar zijn.

Uitnodiging

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om op woensdag 17 januari kennis te komen maken onder het genot van een drankje en wat lekkers. Om 11.00 uur wordt de officiële start verricht door wethouder Gerard van den Hengel. Voor de allerkleinsten is er deze dag ook genoeg te beleven. Zo vindt er van 14.00 – 15.00 uur en van 15.30 – 16.30 uur de workshop “Muziek op schoot” plaats. Neem dus gerust uw (klein)kind mee.

We zien u graag op woensdag 17 januari!