Ons Bedrijf verlaat de Bibliotheek Barneveld

Gepubliceerd op: 24 september 2020 10:37

De samenwerking tussen de Bibliotheek Barneveld en leerbedrijf Ons Bedrijf wordt vanaf 1 oktober beëindigd. Ons Bedrijf, dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt om in het arbeidsproces deel te nemen, heeft voor haar Toeristisch Informatiepunt en voor de dagactiviteiten van haar cliënten een andere locatie gevonden aan de Nieuwstraat 31. Naast de Bibliotheek.

Samenvoeging van activiteiten op nieuw adres
Een aantal factoren heeft de keuze voor de nieuwe locatie van de dagbesteding van Ons Bedrijf bepaald. Het Toeristisch Informatiepunt was te weinig zichtbaar in het straatbeeld en in het grote bibliotheekpand. Ook was er behoefte aan ruimere openingstijden en het bundelen van de activiteiten voor de cliënten. Op dit moment wordt nr. 31 verbouwd om het geschikt te maken voor de diverse doeleinden waarover later nog meer bekend wordt gemaakt. Eind september vertrekt Ons Bedrijf uit de Bibliotheek en eind oktober zal de nieuwe locatie openen.

Einde van bijzondere samenwerking
‘Het is jammer dat onze bijzondere samenwerking stopt’, zegt bibliotheekdirecteur Miranda van Ooijen. ‘Het oorspronkelijke idee was om met deze samenwerking een uitbreiding van de dienstverlening in de Bibliotheek te realiseren en daarmee een leerplek te kunnen bieden voor de cliënten van Ons Bedrijf. Een mooie combinatie die per 1 oktober na een kleine 3 jaar ten einde komt. Jammer, maar heel begrijpelijk dat Ons Bedrijf naar een andere plek uitwijkt waar het Toeristisch informatiepunt beter tot zijn recht komt en waar meerdere vormen van haar dienstverlening op één plek samen kunnen komen. We blijven in ieder geval wel buren. Het zal voor onze en hun medewerkers best wel even wennen zijn. We hebben in die jaren toch ook wat opgebouwd met elkaar.’

Dienstverlening en ontvangst door gastvrouwen/-heren
De bibliotheekbezoekers kunnen voortaan terecht bij (vrijwillige) gastvrouwen en –heren. Zij zullen vanaf 29 september op dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 14.00/15.00 uur de bezoekers ontvangen, de weg wijzen en helpen bij diverse vragen. De invulling van deze functie is bijna rond. Alleen voor de zaterdag en woensdag zijn we nog op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger. Geïnteresseerden, ook als je incidenteel beschikbaar bent, mogen bellen naar (0342) 403 483 of mailen naar Milou van Essen, milou.vanessen@bibliotheekbarneveld.nl. Vrijwilligers bieden we een gratis abonnement en nog meer extraatjes. Kijk vooral bij onze vacatures voor de uitgebreide beschrijving van de werkzaamheden.

Vanaf 29 september zijn de selfservice-uren van 9.30 tot 11.00 uur ook echt selfservice. Dit betekent dat er geen vrijwilligers of medewerkers aanwezig zijn op de werkvloer voor het beantwoorden van vragen of ondersteuning. Vanaf 11.00 uur is er een gastvrouw/-heer aanwezig die eenvoudige vragen kan beantwoorden. Voor administratieve vragen kunnen bezoekers en leden vanaf 14.00 uur terecht bij een vaste medewerker van de Bibliotheek. Het sturen van een bericht of bellen tussen 11.00 en 17.00 uur op openingsdagen is natuurlijk ook mogelijk.