Sprinters - de nieuwste populaire boeken nu ook in de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 30 september 2019 22:28

In de Bibliotheek Barneveld starten we per dinsdag 15 oktober a.s. met 'Sprinters'; zeer recente en populaire boeken. Wees er snel bij want ze 'sprinten' waarschijnlijk de bieb uit. Ook leuk is de 'Highfive-collectie': de favorieten van onze bibliotheekmedewerkers die zij maandelijks op een speciale tafel tonen.

Spelregels van Sprinters

Vanaf dinsdag 15 oktober richten wij op de eerste verdieping een kast in met Sprinters. Dit zijn recente en populaire boeken in lezend Nederland. Erg geliefd dus en waarschijnlijk ook snel weg. Vandaar de naam Sprinters. Toch zien wij het als een extra service aan onze leden om deze boeken aan onze collectie toe te voegen en zoveel mogelijk mensen ervan te laten genieten. Daarom hebben wij een paar spelregels voor het lenen van deze boeken:

• Je moet lid van de Bibliotheek zijn om de Sprinters te kunnen lenen
  • Sprinters zijn alleen voor volwassenen
  • Sprinters kun je niet verlengen
  • Sprinters kun je maximaal 2 weken lenen
  • Sprinters kun je niet reserveren
  • Sprinters kosten € 1,50 per stuk extra bovenop je abonnement
  • Boetebedragen voor de abonnementen gelden ook voor de Sprinters (Klein en Budget abonnement € 0,50 per dag, voor alle andere abonnementen (incl. groot abonnement) € 0,25 per dag
  • Van de Sprinters-boeken is er ook altijd 1 exemplaar in de reguliere collectie. Deze kun je wel reserveren en kost je geen extra geld. Maar het kan wel een poos duren voordat je het boek kunt lezen

Wisselende collectie

De collectie wordt samengesteld door het team Centraal Collectioneren van onze servicorganisatie. We starten in oktober met circa 10 titels en zullen dat wekelijks uitbreiden. De uiteindelijke collectie zal zo'n 30 boeken omvatten.

We houden de Sprinter-collectie actueel door maandelijks nieuwe boeken toe te voegen en sommige boeken die al langer uit zijn ook weer uit de Sprinter-collectie te halen en toe te voegen aan de gewone collectie.

Highfive-collectie

Vanaf half oktober wordt een tafel ingericht met de favorieten van onze bibliotheekmedewerkers. Misschien wordt je op ideeën gebracht om eens wat anders te lezen. Deze boeken vallen, anders dan de Sprinters, onder de gewone collectie onder de normale lenersvoorwaarden.