Sprinters - de nieuwste populaire boeken nu ook in de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 30 september 2019 22:28

In de Bibliotheekvestiging in Barneveld hebben we sinds oktober 'Sprinters'; zeer recente en populaire boeken. Wees er snel bij want ze 'sprinten' waarschijnlijk de bieb uit. Ook leuk is de 'Highfive-collectie': de favorieten van onze bibliotheekmedewerkers die zij maandelijks op een speciale tafel tonen.

Spelregels van Sprinters

Op de eerste verdieping vind je de kast met Sprinters. Dit zijn recente en populaire boeken in lezend Nederland. Erg geliefd dus en waarschijnlijk ook snel weg. Vandaar de naam Sprinters. Toch zien wij het als een extra service aan onze leden om deze boeken aan onze collectie toe te voegen en zoveel mogelijk mensen ervan te laten genieten. Daarom hebben wij een paar spelregels voor het lenen van deze boeken:

• Sprinters kun je gratis lenen
  • Je moet lid van de Bibliotheek zijn om de Sprinters te kunnen lenen
  • Sprinters zijn alleen voor volwassenen
  • Sprinters kun je maximaal 2 weken lenen
  • Sprinters kun je niet verlengen
  • Sprinters kun je niet reserveren
  • Te laat-geld voor alle abonnementen: € 0,50 per openingsdag van de Bibliotheek
  • Van de Sprinters-boeken is er ook altijd 1 exemplaar in de reguliere collectie. Deze kun je wel reserveren en kost je geen extra geld. Maar het kan wel een poosje duren voordat je het boek kunt lezen

Wisselende collectie

De collectie wordt samengesteld door het team Centraal Collectioneren van onze servicorganisatie. We starten in oktober met circa 10 titels en zullen dat wekelijks uitbreiden. De uiteindelijke collectie zal zo'n 30 boeken omvatten.

We houden de Sprinter-collectie actueel door maandelijks nieuwe boeken toe te voegen en sommige boeken die al langer uit zijn ook weer uit de Sprinter-collectie te halen en toe te voegen aan de gewone collectie.

Titels d.d. 1 december 2019 (let op: deze wisselen continu en kunnen uitgeleend zijn):
Rachel Hauck - Het huis op nummer 7
Joanne Bischof - De lange weg naar huis
Jocelyn Green - Mijn toevlucht

Highfive-collectie

Op dezelfde verdieping is ook een tafel ingericht met de favorieten van onze bibliotheekmedewerkers. Misschien word je op ideeën gebracht om eens wat anders te lezen. Deze boeken vallen, anders dan de Sprinters, onder de gewone collectie en onder de normale lenersvoorwaarden.