Welkom vanaf 19 mei!

Gepubliceerd op: 8 mei 2020 07:35

Vanaf dinsdag 19 mei kun je weer zelf boeken uitzoeken en lenen in de Bibliotheekvestiging in Barneveld. Er zijn beperkende maatregelen waardoor de Bibliotheek nog niet zijn totale functie terugkrijgt. Pas vanaf 1 juni kan ook de benedenverdieping met de ontmoetingsruimte en het Taalhuis weer in gebruik worden genomen. Uiteraard ook met inachtneming van de 1,5 meter afstand - en andere maatregelen. Ook zijn er aangepaste openingstijden.

Beperkte openingstijden

De vestiging in Barneveld gaat vanaf dinsdag 19 mei open van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur.

De AfhaalBieb (reserveren en afhalen van boeken) gaat voorlopig ook nog door, maar wel met aangepaste ophaaltijden. De gereserveerde boeken kunnen voortaan op afspraak op dinsdag t/m vrijdag tussen 11.00 en 13.00 uur worden opgehaald.

De maatregelen voor een veilig bezoek

Wat vragen we van jou:

• Blijf thuis met verkoudheidsklachten en verhoging vanaf 38 graden
  • Houd afstand van 1,5 meter
  • Gebruik de desinfecterende spray bij de entree van de Bibliotheek
  • Volg de aangegeven route en instructies in de Bibliotheek
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • We vragen ook om zoveel mogelijk alleen te komen of met maximaal 2 kinderen
  • Houd het bezoek zo kort mogelijk. Zo kunnen we ook zoveel mogelijk mensen tegemoet te komen en blijven wachttijden beperkt

Wat doen wij:

• Bij de entree staan desinfecterende middelen om je handen te reinigen
  • We delen winkelmandjes uit om het maximale aantal mensen in de Bibliotheek te kunnen hanteren.
  • Onze collega verwelkomt je bij de deur. Er mogen, in eerste instantie, 10 bezoekers tegelijk op de bovenverdieping aanwezig zijn. In principe is het maximale 23 personen maar we willen het eerst ervaren en daarna eventueel verhogen.
  • De toiletruimte is niet beschikbaar
  • Er zijn looproutes aangebracht. Mensen die slecht ter been zijn kunnen met de lift naar boven en weer naar beneden. Hiervoor geldt een aangepaste route.
  • De ontmoetingsruimte is gesloten voor bezoekers.
  • Wil je je gereserveerde boeken ophalen? Dat mag alleen via de achtertrap van de bovenverdieping. Je moet ook weer via die trap naar boven voordat je de Bibliotheek kunt verlaten. Slecht ter been? Onze collega's helpen graag!
  • Onze medewerkers dragen handschoenen en werken aan de balie achter een plexiglas scherm
  • De touchscreens worden heel regelmatig gereinigd
  • De winkelmandjes worden na gebruik gereinigd
  • En heel belangrijk: teruggebrachte boeken blijven 72 uur in quarantaine volgens advies van RIVM

Vooruitzichten & planning met betrekking tot uitrol volledige dienstverlening

Om meerdere redenen blijven de andere vestigingen voorlopig nog gesloten.
We willen natuurlijk zo snel mogelijk onze dienstverlening weer op het oude niveau hebben. Een en ander is afhankelijk van de ervaringen die we de komende 1 à 2 weken opdoen met de openstelling van onze vestiging in Barneveld.

De volgende stappen in de komende weken kunnen zijn:

• Avond- of zaterdagopenstelling in Barneveld voor onze leden die doordeweeks overdag werken
  • Openstelling van de ontmoetingsruimte in Barneveld in juni. Met inachtneming van de 1,5 meter afstand-regel.
  • Opening van de vestiging Kootwijkerbroek bij voldoende beschikbaarheid van onze vrijwilligers en vaste medewerkers. Met beperkte openingstijden.
  • Alternatieve dienstverlening in Voorthuizen om boeken af te halen. I.v.m. de bewoners van woonzorgcentrum Nieuw Avondrust is de opening van de bibliotheek voorlopig nog niet aan de orde. We beraden ons op alternatieven.