Zomerlezen

Gepubliceerd op: 2 juni 2017 13:47

De zomer dient zich binnenkort weer aan! Tijd voor een aantal leuke activiteiten met de zomer als thema. Er is gedacht aan zowel jong als oud. Het wordt deze zomer dus extra leuk om naar de Bibliotheek Barneveld te gaan!

Kinderen 6-12 jaar

Op 13 juni begint zomerlezen weer voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Zomerlezen is bedoeld om kinderen van groep 1 t/m 7 te stimuleren boeken te blijven lezen tijdens de zomervakantie. Lezen is leuk! Voorkom dus een ‘vakantiedip’ in de leesvaardigheid (en AVI-niveau) van uw kind. In de bibliotheek is een display ingericht met de mooiste en populairste boeken, speciaal voor zomerlezers! Als kinderen boeken komen lenen kunnen ze een zomerleestasje afhalen bij de balie en dit versieren.

Volwassenen

Op 6 juli 2017 organiseert de bibliotheek het zesde ‘Kopje koffie met ….’. Deze keer is reisadviseur Rike van den Beld-van Dijk te gast die u meeneemt naar de ABC-eilanden en Jamaica. De komende tijd is Zomerlezen hét thema in de bibliotheek. Wie denkt aan zomerlezen, denkt aan vakantie. Wie meer wil weten over de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire, Curaçao) of Jamaica, kan zich laten voorlichten door reisadviseur Rike van den Beld-van Dijk. Onder het genot van een tropische cocktail vertelt Rike u over bijzondere bezienswaardigheden en goede accommodaties én geeft ze nuttige tips. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen.

Praktische informatie
Deze editie van 'Kopje koffie met ...' vindt plaats op donderdagmiddag 6 juli en begint om 14.45 uur. Inloop vanaf 14.30 uur. Deelname is gratis. Wel dient u zich van te voren aan te melden bij de balie in de Barneveldse bibliotheek. Of stuur een mail naar: info@bibliotheekbarneveld.nl.

VakantieBieb

De bibliotheek heeft een mooi zomercadeautje voor u! De VakantieBieb-app is gevuld met meer dan 60 e-books. De VakantieBieb is nu open voor de jeugd en 1 juli komen hier e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit op 31 augustus 2017.