Onderzoek
In de “Infographic” hiernaast ziet u de resultaten van het vierde Biebpanel-onderzoek dat in december 2015 is gehouden. Dit onderzoek biedt inzicht in het bezoek en de beoordeling van activiteiten die door bibliotheken binnen het cluster Veluwe worden georganiseerd, en welke wensen en ideeën leden hebben met betrekking tot activiteiten.
Daarnaast is in kaart gebracht welke kennis en houding BiebPanelleden van het cluster Veluwe hebben ten aanzien van samenwerkingspartners van de bibliotheek.

Uitkomsten
De activiteiten die het Cluster Veluwe organiseert worden door bezoekers redelijk beoordeeld. Men gaat vooral om informatie te krijgen, voor de persoonlijke ontwikkeling en ter ontspanning. Ook de prettige ruimte van de bibliotheek is een reden om te gaan. Favoriete activiteiten zijn presentaties van schrijvers, informatieve lezingen en tentoonstellingen.
Leden van het Cluster Veluwe zien toegevoegde waarde in samenwerking met partners. Als meest waardevol wordt samenwerking met andere bibliotheken, scholen, de boekhandel, de gemeente en de kunstuitleen genoemd. De meest interessante partijen om mee onder één dak te zitten, zijn volgens de panelleden een café- restaurant, de kunstuitleen en de VVV.

Deelname aan het onderzoek
Het totaal aantal deelnemers aan dit Panel bedroeg 13.858 (41%). Het aantal deelnemers aan het Biebpanel van het Cluster Veluwe aan dit onderzoek bedroeg 840 respondenten (een respons van 48%).

Wilt u meedoen met Biebpanel?

Over de rapportage

De Bibliotheek Barneveld is samen met een aantal andere bibliotheken op de Veluwe per 1 januari 2015 aangesloten bij Biebpanel. De resultaten zijn een weergave van de gezamenlijke uitkomsten van de volgende bibliotheken:

• Cultura Ede
  • de Bibliotheek Scherpenzeel