We zien je hopelijk snel in onze vernieuwde Bieb in Barneveld!

De herinrichting is bijna klaar; onderstaande beelden geven alvast wat van de nieuwe inrichting weer, ontworpen door OdV interieurarchitecten. We hopen je weer snel te mogen ontvangen in onze vernieuwde Bieb!

Op de benedenverdieping komen fijne plekken om rustig de krant te lezen, plekken om te vergaderen, of met privacy gesprekken te kunnen voeren.

Ook jongeren krijgen een lekkere chillplek en taalvrijwilligers kunnen op een rustige plek met hun deelnemers de taal oefenen. Op termijn zal er ook een plek in gebruik worden genomen voor een makersplaats waar kinderen bijvoorbeeld technische workshops kunnen volgen.

En uiteraard is er ruimte om lezingen, voorstellingen en workshops te laten plaatsvinden.

Waar sparen we nog voor op de jeugdafdeling?

We hebben de afgelopen maanden een aantal donaties ontvangen. Heel erg bedankt daarvoor! Hierdoor hebben we een aantal accessoires en meubels kunnen aankopen om de jeugdafdeling gezelliger te maken.

Hieronder vind je een lijst waar we nog meer voor sparen:

• speelkussens (0-4jr)
  • een gordijn rond het podium voor 'intieme' voorstellingen/activiteiten (0-6/6-12)
  • planten en andere (speel-/knuffel-/sier-) accessoires (a.l.)
  • een computerhoekje (meubel en computerapparatuur)

Wil je ook doneren of liever in natura helpen? We zoeken:

• nieuwe computerapparatuur en een kleine tafel met stoeltje om kinderen educatieve spelletjes te laten ervaren
  • een Green Screen voor workshops videofilmpjes maken voor de jeugd
  • heb je ideeën of wil je vanuit jouw expertise of interesse meewerken aan een activiteit?

Of wil je ons op langere termijn ondersteunen?

Neem contact met Ivannah Rietkerk op als je iets voor ons kunt betekenen: (0342) 403 483, ivannah.rietkerk@bibliotheekbarneveld.nl

Belastingvoordeel bij een donatie

De Bibliotheek is een culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Een gift aan de Bibliotheek is daarmee aftrekbaar van de jaarlijkse belastingen, zowel voor bedrijven als particulieren.
Daarnaast hoeft de Bibliotheek op basis van deze ANBI status geen erfbelasting of schenkbelasting te betalen over schenkingen vanuit nalatenschap.

• Particulieren kunnen hun gift 1,25 keer aftrekken van hun inkomsten- of vennootschapsbelasting. Doneer je bijvoorbeeld € 100, dan hoef je over € 125 van jouw inkomsten geen belasting te betalen.
  • Bedrijven kunnen hun gift 1,5 keer aftrekken van de vennootschapsbelasting. Doneert jouw bedrijf bijvoorbeeld € 100, dan mag het bedrijf € 150 aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.
  • De Bibliotheek hoeft geen erf- of schenkbelasting te betalen over de donatie.

Meer uitleg over donaties aan cultuur lees je op de website van de Belastingdienst.

Het ontwerp is van:

De herinrichting wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Bibliotheek...is van iedereen!

De plannen voor een herinrichting van de Bibliotheek in Barneveld zijn er al een langere tijd. Begin 2021 gaat het ook echt gebeuren. Binnenkort maken we de definitieve planning bekend.

Input van klantenpanels in 2019
We willen de inrichting/indeling van ons gebouw meer laten aansluiten op de behoeften van de inwoners van de gemeente Barneveld. Daarom zijn we vorig jaar in gesprek gegaan met ouderen, jongeren en volwassenen in de leeftijd 21-65 jaar. Veel van die ideeën en wensen zijn meegenomen in het ontwerp.

Nieuwe inrichting, nieuw aanbod
De Bibliotheek is de laatste jaren heel sterk veranderd. We zijn niet meer alleen van de boekenuitleen. Er gebeurt veel meer! Voor iedereen valt er van alles te leren, te lezen, te ontdekken, te maken en te ontmoeten.
In de nieuwe inrichting zul je dat terugzien. Onze programmering en ander aanbod zal zich de komende jaren hierdoor kunnen uitbreiden zodat we écht voor ieder wat wils te bieden hebben. Maar het wordt ook nóg meer gewoon een plek waar je anoniem mag binnenlopen en je eigen ding mag doen.

De Bibliotheek...is van iedereen!