Veelgestelde vragen

Bezoekers van de bibliotheek stellen regelmatig vragen over onze producten en dienstverlening. De antwoorden op vragen die vaak terugkomen hebben we voor u op een rijtje gezet.

1. Hoe kan ik zien of er nog boeken op mijn bibliotheekpasje staan?

Ga hiervoor naar Mijn menu. Log in met uw pasnummer en toegangscode. Klik vervolgens op ‘Uitleningen en verlengingen'. Indien u nog bibliotheekmaterialen in huis heeft, verschijnt hier een overzicht met de betreffende titels.

2. Hoeveel boeken kan ik lenen?

Het aantal titels dat u tegelijk kunt lenen is afhankelijk van het soort abonnement dat u heeft. Hieronder vindt u een per abonnementsoort het maximaal aantal boeken dat u tegelijk kunt lenen:

  • Instapabonnement: 5 exemplaren
  • Basisabonnement: 10 exemplaren
  • Groot abonnement: 20 exemplaren
  • Super abonnement: 30 exemplaren
  • Jeugdabonnement: 10 exemplaren
  • Vakantiepas: 10 exemplaren
  • Proefabonnement: 10 exemplaren

Deze gegevens zijn ook terug te vinden binnen het menu Klantenservice/ Soorten abonnementen. Hier vindt u per abonnementsoort ook de andere geldende uitleenvoorwaarden. Ga naar soorten abonnementen.

3. Kan ik in de bibliotheek internetten en mailen?

In de bibliotheekvestigingen staan pc's tot uw beschikking waarop u het internet en uw mail kunt raadplegen. Zowel leden als niet-leden kunnen hier gebruik van maken. Gebruikers die geen lid zijn van de bibliotheek betalen hiervoor een onkostenvergoeding. Wanneer u lid bent van de bibliotheek betaalt u hiervoor afhankelijk van het soort abonnement al dan niet een vergoeding. In de Barneveldse bibliotheek kunt u gebruik maken van het gratis WIFI-netwerk via uw eigen laptop, tablet of mobiele telefoon.   

4. Hoe moet ik mijn boeken verlengen?

Voor het verlengen van materialen gaat u naar Mijn menu. Log in met uw pasnummer en toegangscode en klik op ‘Uitleningen en verlengingen'. Er verschijnt een overzicht van alle media die op uw pasje zijn geregistreerd. Vink de te te verlengen materialen aan en klik op 'verleng geselecteerde uitleningen'. Of klik direct op 'alle uitleningen verlengen'. Alle media die nog verlengd kunnen worden, worden dan met drie weken verlengd.

LET OP: Verlengen is slechts éénmaal mogelijk. Media worden met drie weken verlengd vanaf de datum dat u de verlenging activeert. Verlengt u media nadat de uitleentermijn is verstreken dan worden de te-laat dagen verrekend met de drie weken verlengtijd. Indien u bijvoorbeeld media een week nadat u ze had moeten inleveren, verlengt dan worden de media met twee weken verlengd. 

5. Kan ik het bibliotheekpasje op mijn eigen naam zetten?

Het is mogelijk een bibliotheekpas op een andere naam te zetten. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs kunt u dit in een van de drie bibliotheekvestigingen bij de balie laten doen. Wijzigingen doorgeven is alleen mogelijk tijdens de uren dat er personeel op de werkvloer aanwezig is. 

6. Is het mogelijk om tijdschriften te lenen?

Met uitzondering van de laatste uitgaven, zijn tijdschriften beschikbaar voor de uitleen. Deze worden uitgeleend in speciale mappen. Op de tijdschriftenmappen zit een etiket met het cijfer 1, 2 of 3. Wilt u slechts één tijdschrift lenen, dan dient u een tijdschriftenmap met het cijfer 1 te gebruiken. De tijdschriftenmap met het cijfer 2 is bedoeld om twee tijdschriften te lenen enzovoort. De verschillende soorten mappen hebben tevens elk een eigen kleur.  

7. Kan ik een pasje voor mijn kleinkinderen aanvragen?

Ja, dat is mogelijk. Het lidmaatschap voor kinderen is gratis tot en met 17 jaar. Voor meer informatie over het Jeugdabonnement klikt u hier.

TIP: Bij de bibliotheek kunt u een logeerkoffer met bibliotheekboeken voor kinderen lenen. Bij het Inlichtingenbureau / receptie kan men u hierover meer vertellen. 

8. Ik ben mijn bibliotheekpasje kwijt. Wat moet ik doen?

Neem direct contact op met de bibliotheek. De verloren pas wordt dan geblokkeerd zodat er geen misbruik (meer) van gemaakt kan worden. LET OP: U blijft verantwoordelijk voor het gebruik van uw pas zolang de pas niet aangemeld is voor een blokkade. Als uw pas verloren blijft, kan in de bibliotheek een vervangende pas worden gemaakt. U moet dan wel een geldig legitimatiebewijs meenemen. Voor het verkrijgen van een vervangende pas betaalt u € 5,50. Kinderen tot 13 jaar die hun pas verloren zijn en een vervangende pas nodig hebben, hebben een toestemmingsformulier nodig van een ouder/verzorg(st)er. Dit toestemmingsformulier kunt u hier downloaden of afhalen bij de receptie/balie in de bibliotheek. De kosten voor een vervangende pas voor kinderen tot 13 jaar bedragen eveneens € 5,50. 

9. Kan ik met automatische incasso abonnementsgeld betalen?

Het is mogelijk abonnementsgeld d.m.v. automatische incasso te betalen. U ontvangt daarmee € 5,50 korting op de abonnementskosten. Indien u hiertoe wilt overgaan, kunt u dit doorgeven bij de balie in een van de drie bibliotheekvestigingen. U kunt het formulier 'Verzoek tot automatische incasso' ook hier downloaden en uitprinten. Stuur het zo volledig mogelijk ingevulde formulier vervolgens op naar Bibliotheek gemeente Barneveld, Nieuwstraat 29, 3771 AS Barneveld. Of vul het online formulier in op onze website.
Een verzoek tot automatische incasso dient uiterlijk twee weken na ontvangst (= verzenddatum factuur) van de factuur ingediend te zijn bij de bibliotheek om in aanmerking te komen voor de korting op het abonnementsgeld voor de eerstvolgende abonnementsperiode.

10. Kan ik zelf wijzigingen aanbrengen in mijn persoonlijke gegevens?

Tot op zekere hoogte is het mogelijk om aanpassingen te doen in uw persoonlijke gegevens. Dit is mogelijk door via Mijn menu in te loggen met uw pasnummer en toegangscode. Klik op persoonlijke gegevens en vervolgens op wijzig gegevens. Gegevens die u hier kunt wijzigen zijn uw e-mailadres, telefoonnummer en toegangscode. Voor andere wijzigingen kunt u tijdens de bemande uren terecht bij de infobalie in een van onze bibliotheekvestigingen.

11. Kan ik mijn inloggegevens aanpassen?

Bij activering van een abonnement dient u in te loggen met uw pasnummer en toegangscode. Na inloggen is het mogelijk om uw toegangscode te personificeren. Klik hiervoor op Persoonlijke gegevens en vervolgens op Wijzig uw toegangscode. 

Het is niet mogelijk om uw gebruikersnaam te wijzigen. Deze bestaat uit het 12-cijferige pasnummer. Het nummer kunt u terugvinden onder de barcode op uw ledenpas.

Wanneer u bij het inloggen het blokje voor 'Bewaar mijn instellingen' aanvinkt, hoeft u bij een volgende keer inloggen niet opnieuw uw pasnummer en toegangscode in te tikken.  

12. Is het aantal reserveringen aan een maximum gebonden?

Hoeveel media u kunt reserveren is afhankelijk van het soort abonnement waar u over beschikt. Leden met een Instapabonnement kunnen maximaal 5 items tegelijk reserveren. Jeugdleden en leden die over een Basisabonnement beschikken kunnen maximaal 10 reserveringen tegelijk plaatsen. Pas wanneer u (een van deze) reserveringen heeft opgehaald, kunt u een nieuwe reservering plaatsen. Voor leden met een Groot abonnement geldt een maximum van 10 titels. Super abonnement houders kunnen maximaal 15 titels reserveren.

Staat uw vraag er niet bij? Stel dan uw vraag via het contactformulier. Natuurlijk kunt u tijdens de openingstijden* van de bibliotheek uw vraag ook aan een van onze medewerkers stellen. Van wegwijsvragen tot complexe vragen over een bepaald onderwerp. Onze medewerkers helpen u graag verder.

* De Barneveldse bibliotheek is op de dinsdagen, woensdagen, donderdagen en vrijdagen van 11.00 uur tot 14.00 uur onbemand. De vestiging te Kootwijkerbroek kent alleen bemande uren op dinsdag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Gedurende deze uren kunnen onze medewerkers u helaas niet te woord staan.   

13. Inloggen in Mijn menu lukt niet.

Om toegang te krijgen tot uw persoonlijke gegevens logt u via mijn menu in met uw pasnummer en toegangscode. Uw toegangscode bestaat uit de eerste vier cijfers van uw geboortedatum (6 februari = 0602). Wanneer het niet lukt om hiermee in te loggen, vult u alleen uw pasnummer in. Klik vervolgens op 'Vul eerst het lenersnummer in en klik hier'. Er wordt een bericht met code naar het bij ons bekende emailadres gestuurd. Vul deze in als toegangscode en klik op 'ok'. 

Let op: vanaf 4 juni krijgt u bij het inloggen de melding dat uw pincode vervalt en u zelf een nieuw wachtwoord moet bedenken. Concrete informatie hierover verschijnt begin juni op deze website en bij het inlogscherm.

14. Na het plaatsen van een zoekopdracht worden geen resultaten getoond.

Indien er na het invoeren van een zoekopdracht geen resultaat krijgt, klikt u in eerste instantie op F5. De pagina wordt hiermee ververst. Verschijnt er ook dan geen resultaat op uw scherm dan dient u de historie van de browser op te schonen. Voer vervolgens uw zoekopdracht opnieuw uit. 

N.B.: Een tragere internetverbinding kan tot gevolg hebben dat het langer duurt voordat een zoekopdracht getoond wordt. Het opschonen van de historie van uw browser kan dit probleem oplossen. 

15. Kan ik de gegevens van mijn kinderen via mijn eigen account beheren?

U heeft de mogelijkheid om meerdere leden op hetzelfde adres via één pas te beheren. Hierdoor hoeft u niet steeds apart in te loggen om bijvoorbeeld boeken voor uw kinderen te verlengen. Klik hier voor uitleg hoe u dit kunt instellen.

16. Kan ik boeken die uitgeleend zijn door anderen, reserveren?

Indien u graag een boek wilt lezen dat uitgeleend is, heeft u de mogelijkheid dit boek te reserveren. welke stappen u moet zetten om een boek te reserveren, leest u hier.

17. Gegevens binnen Mijn menu worden niet getoond.

Wanneer u succesvol bent ingelogd en inzage heeft in uw gegevens kan het van tijd tot tijd voorkomen dat er een leeg scherm verschijnt. Dit kunt u verhelpen door de pagina te verversen (F5). Indien verversen niet tot een oplossing leidt, is het aan te raden de historie van uw browser op te schonen.  

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de Bibliotheek Barneveld via 0342 - 403 483. Of stuur een mail naar: info@bibliotheekbarneveld.nl. U kunt natuurlijk ook langskomen in de Bibliotheek tijdens de bemande uren