Digitale bronnen

Bibliotheek Barneveld beschikt over een aantal online databanken die bibliotheekbezoekers gratis kunnen raadplegen op de aanwezige pc's in de bibliotheek. Een aantal van deze digitale bronnen zijn ook thuis te raadplegen, zoals bijvoorbeeld de Uittrekselbank. Aan het gebruik van deze informatiebronnen zijn géén kosten verbonden.

Consumentenbond

Databank met door de Consumentenbond uitgevoerde tests en onderzoeken. De in dit archief opgeslagen artikelen, zijn in de  Bibliotheek in te zien.

Financieel Dagblad

hetfinancieeledagblad

Artikelen die ouder zijn dan 3 dagen zijn in de Bibliotheek en thuis doorzoekbaar en te lezen.

Publiekwijzer

Met één opdracht alle publicaties en materialen uit ruim 400 Nederlandse bibliotheken doorzoeken. Alleen beschikbaar in de Bibliotheek.

Literatuurplein

Digitaal kennis- en ontmoetingsplatform met onder andere literair nieuws, een literaire agenda en een literaire wereldkaart. Deze site is zowel thuis als in de Bibliotheek toegankelijk.

Van Dale woordenboeken

Toegang tot de Van Dale Woordenboeken Nederlands, Engels Duits, Frans en Spaans. Alleen in de Bibliotheek te raadplegen.

Junior Winkler Prins Online

Online encyclopedie voor kinderen vanaf 6 jaar. De Junior Winkler Prins Online kun je gratis raadplegen in de bibliotheek.

Theorie-examen Rijbewijs

Theorie-examen Rijbewijs

Je kunt thuis en bij Bibliotheek Barneveld gratis oefenen voor de theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenpro-gramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. De theorie-examens zijn actueel en conform de CBR wijze.

LiteRom

LiteRom

LiteRom Nederlands biedt een compleet overzicht van auteursinterviews, artikelen en recensies van Nederlandse literatuur van 1900 tot heden. In het bestand zijn meer dan 100.000 artikelen opgenomen. Alleen in de bibliotheek te raadplegen.

Makkelijk Lezen Plein

Site speciaal voor kinderen die moeite hebben met lezen, hun ouders en leerkrachten met uiteenlopende informatie hoe het lezen makkelijker te maken. Deze site is zowel thuis als in de Bibliotheek te raadplegen.

Oefenen.nl

Oefenen.nl

Online programma waarmee u beter kunt leren rekenen, lezen, schrijven en internetten. Zowel thuis als in de Bibliotheek beschikbaar.

Studie Winkler Prins Online

Online kenniskit voor kinderen vanaf 10 jaar met interactieve atlas. De Studie Winkler Prins Online is gratis te raadplegen in de bibliotheek.

Delpher

Delpher is een goudmijn voor onderzoek en ontdekking. Zowel thuis als in de Bibliotheek te raadplegen.

De Slimme Nieuwslezer

Blijf met De Slimme Nieuwslezer op de hoogte van het laatste nieuws en krijg tegelijkertijd de Nederlandse taal beter onder de knie.

Uittrekselbank

Uittrekselbank

Bevat een overzicht van uittreksels van Nederlandse en uit het buitenland vertaalde literatuur en heeft daarnaast ook diverse auteursportretten. Zowel thuis als in de bibliotheek te raadplegen.