Jeugd & Educatie

Zoek je een digitaal prentenboek? Wil je lekker wegdromen bij een boek? Moet je lezen voor je lijst? Of zoek je informatie over een spreekbeurt? Klik op je leeftijd en bekijk wat de Bibliotheek te bieden heeft.Meer dan alleen maar boeken lenen!

Met je bibliotheekaccount kun je online voorleesfilmpjes bekijken, informatie zoeken voor je werkstuk, oefenen voor de basisschoolvakken en nog veel meer. Kijk meteen wat er allemaal kan.

Ga naar Online Lezen & Leren

Voor ouders

Je kunt voor je kind gratis een BoekStart & Jeugd abonnement afsluiten. Hiermee heb je toegang tot de grote collectie van de Bibliotheek. Ook vind je hier andere handige linkjes.

Voor ouders

Voor gastouders

Voorlezen is erg belangrijk in de voor- en vroegschoolse periode. Het stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en is bovendien erg leuk. Bekijk ons aanbod voor gastouders.

Voor gastouders

Voor het onderwijs

Als school of welzijnsorganisatie kun je een instellingsabonnement afsluiten. Hiermee kunnen leerlingen, leerkrachten of medewerkers boeken lenen of gebruikmaken van andere diensten.

Voor het onderwijs

Makkelijk Lezen Plein

Als je kind problemen heeft met lezen, is lezen meestal niet leuk. In de bibliotheek krijgt je kind speciale aandacht. Leuke, spannende en makkelijk te lezen boeken staan samen met andere materialen op het Makkelijk Lezen Plein (MLP).

Naar het Makkelijk Lezen Plein